AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nden Tarihi Teknelerle İlgili Ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Urla’da bulunan 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneğine ziyarette bulundu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Kurt tarafından 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneğine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında, deniz tarihi ve arkeolojisi alanında, özellikle tarihi teknelerin yapım teknolojisi, malzeme bilgisi ve dönemin deniz yolculuğunun prensipleri hakkında araştırmalar ve canlandırma çalışmaları yapan Urla İskele’deki derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi alındı.

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi akademisyenlerinin tarihi teknelerle ilgili yaptıkları araştırmalar konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere gerçekleştirilen ziyarette 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği’nden Osman Erkurt ve Mualla Erkurt ile Türk kıyı tekneleri araştırmacısı Hakkı Yücel ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği ekibinden Dr. Öğr. Üyesi Serim Paker de hazır bulundu.

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği arasında işbirliği olanaklarının da görüşüldüğü ziyarete dair açıklamada bulunun Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı: “360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği, tarih ve deniz arkeolojisi alanında çalışmalar yapıyor. Biz de İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi olarak Türklerin tarihte kullandığı teknelerle ilgili araştırmalar yapıyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz görüşmeler çok verimli geçti. Dernek yönetiminden Osman Erkurt ve Mualla Erkurt ziyaretimizden son derece memnun oldular ve işbirliğine açık olduklarını belirttiler. Kendileri ile yapacağımız olası işbirliklerinin çerçevesi hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bize yaptıkları çalışmaları tanıttılar. Şu ana kadar canlandırdıkları tarihi tekneleri inceleme fırsatı bulduk. Biz de önümüzdeki süreçte, fakültemizde uygun bir atölye ortamı oluşturup tarihi teknelerden birini canlandırmak istiyoruz. Projemizin aynı zamanda öğrencilerimize uygulama yapma fırsatı sunacağını da düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.