AkademiEğitimEn GüncelGenelİKÇU

İKÇÜ Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin Akreditasyon Süreci Tamamlandı

Fotoğraf: Tuğçe Yetgin – Ahmoudou Mohamed

MÜDEK tarafından değerlendirmeye alınan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin Akreditasyon Süreci Tamamlandı

Mühendislik eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ulusal/uluslararası ölçekte akreditasyon faaliyetlerini yürüten, EUR-ACE ve Washington Accord akreditasyon temsilcilikleri tarafından tanınmış kuruluş olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (MÜDEK) tarafından 7-8 Mart 2023 tarihlerinde değerlendirmeye alınan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri 30 Eylül 2025 tarihine kadar akredite edildi.

Değerlendirme Ölçütlerinin Gereklerini Başarı ile Yerine Getirdik

Akreditasyon süreci ile ilgili bilgi veren İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, iki programın akredite edilmesi ile sonuçlanan sürecin yapılan ön hazırlıklardan sonra MÜDEK’e 27 Ocak 2022 tarihinde başvuru yapmaları ile başladığını kaydetti. Sonrasında ise MÜDEK’e ait Öğrenciler, Program Eğitim Amaçları, Program Çıktıları, Sürekli İyileştirme, Eğitim Planı, Öğretim Kadrosu, Altyapı, Kurum Desteği ve Parasal Kaynaklar, Organizasyon ve Karar Alma Süreçleri ve Disipline Özgü Ölçütler başlıkları ile verilen 10 adet Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri’nin gerekliliklerini yerine getirdiklerini aktaran Prof. Dr. Bombar: “Kalitemizin tescili anlamına gelen bu başarımız başta Rektörümüz Prof. Dr. Saffet Köse olmak üzere üniversite üst yönetiminin desteği ve Akreditasyon Komisyonu ile akademik ve idari personelimizin birlikte uyum içinde çalışması ile elde edilmiştir. Bu vesile ile bir kere daha desteklerini esirgemeyen üniversite üst yönetimine, Bölüm Başkanları Prof. Dr. Adnan Kaya’ya, Prof. Dr. Kutlay Sever’e ve Prof. Dr. Mehmet Çevik’e, Akreditasyon Komisyonu Başkanları Doç. Dr. Sercan Acarer’e ve Dr. Öğr. Üyesi Şahin Güngör’e, Akreditasyon Komisyonu üyeleri ile akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, sonucun üniversitemiz, fakültemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Fakültemiz Katma Değeri Yüksek Ürün ve Çalışmaları Hedefliyor

“İki bölümümüzün akredite edilmesinin memnuniyeti ve mutluluğu içerisindeyiz. Çalışmalarımızı uzun zaman önce planlamıştık ve hedeflerimizden şaşmadan emin adımlarla yol aldık. Altyapımızı güçlendirdik, toplantılar yaptık ve çalıştaylar düzenledik; öğrencilerimizin, iç paydaşlarımızın ve mezunlarımızın, kurum ve kuruluşlar ile sanayide çalışan dış paydaşlarımızdan oluşan danışma kurullarımızın görüşlerini aldık, müfredatımızı bu doğrultuda zenginleştirdik” diyen Dekan Prof. Dr. Bombar başarının tesadüf olmadığını dile getirdi. İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin toplumun teknolojik, sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyinin yükseltilmesi için en ileri eğitim-öğretim ve araştırma tekniklerini kullanarak katma değeri yüksek ürün ve çalışmaları hedeflediğini vurgulayan Prof. Dr. Bombar, eğitim programlarının akredite edilmesinin bu doğrultuda emin adımlarla ilerlediklerinin de bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Akreditasyon belgelerinin, öğrencilerin program tercihlerinde önemli bir etken olduğunu belirten Prof. Dr. Bombar, İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer alan Biyomedikal Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri için MÜDEK Akreditasyon başvurularının 2024 yılının Ocak ayında gerçekleşeceğini, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün akreditasyon çalışmalarının ise bölümün ilk mezunlarını vermesinden sonra, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü ile birlikte tamamlanacağını bildirdi.