AkademiEğitimEn GüncelGenelİKÇU

İKÇÜ’de Kayıt İşlemleri Başladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının kayıt işlemleri başladı. E-devlet üzerinden yapılan ‘elektronik kayıt’ yerine şahsen başvurmak isteyen öğrencilerin kayıtları İKÇÜ Çiğli Ana Yerleşkede bulunan Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda alınmaya başlandı

1 Eylül tarihine kadar beş gün boyunca devam edecek olan İKÇÜ’lü yeni öğrencilerin kayıt işlemleri bugün itibariyle başladı. E-devlet üzerinden yapılan ‘elektronik kayıt’ yerine şahsen başvurarak kayıt yaptırmayı tercih eden öğrenciler Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda kurulan kayıt masalarında işlemlerini tamamlayarak İKÇÜ’lü oldu. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde yeni akademik yılın ilk kayıt günü Su Ürünleri Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Turizm Fakültesi’ne ayrıldı. 

İKÇÜ’nün yeni öğrencilerinin heyecanını paylaşmak amacıyla kayıt alanını ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonuyla oluşturulan masalarda kayıtları alınan öğrencilerle ve aileleriyle sohbet ederek, onları İKÇÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

44 Lisans, 5 Ön Lisans Programı ile Eğitime Başlayacağız

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin gittikçe artan öğrenci kapasitesiyle ve başarılarıyla Türkiye ölçeğinde, Ege Bölgesi’nde ve İzmir üniversiteleri arasında önemli bir yere geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Muhsin Akbaş, “Elimize ulaşan verilere göre bu yıl aramıza 3410 yeni öğrencimiz katıldı. Böylece mevcut öğrenci sayımız 15 Bin 705 iken 19 Bin 115’e yükseldi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde; Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde Tekstil ve Moda Tasarımı ile Görsel İletişim Tasarımı Bölümleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Hukuk Fakültesi Lisans Programı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü bu yıl ilk öğrencilerini kabul etti. 44 lisans ve 5 ön lisans programı ile eğitim öğretim hayatına başlayacak olan İKÇÜ ailesine katılmanın mutluluğunu yaşayan öğrencilerimizin heyecanını paylaştığımı belirtmek isterim. Ayrıca, başarılı bir eğitim öğretim süreci geçirmelerini de temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Potansiyellerimizin Farkındayız 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin genç bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini belirten Prof. Dr. Muhsin Akbaş, “gerek öğretim elemanlarımızın ürettikleri yayınların sayısı, gerekse gerçekleştirdikleri ulusal ve uluslararası projeler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin gittikçe yükselen bir başarı ivmesi yakaladığını gösteriyor. Üniversite üst yönetimi olarak bu durum bizleri sevindiriyor ve geleceğe daha umutlu bakmamıza neden oluyor. Gelecek, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) için çok güzel olacak, farkındayız. Üniversitemizin ‘Farkındayız Farklıyız’ şeklindeki mottosunda belirttiğimiz gibi potansiyellerimizin farkındayız ve bu farkındalığı hem eğitim öğretim faaliyetleri ile hem de ulusal ve uluslararası düzlemde yürüttüğümüz araştırma süreçleri ve toplumsal katkı çalışmalarıyla mümkün olan en üst düzeye çıkarma hedefini takip ediyoruz. Süreklilik isteyen bu süreci, aynı bilinçle öğrenci arkadaşlarımızla birlikte yürütmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.