AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ ile Türkiye Adalet Akademisi Arasında Akademik İş Birliği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı (TAA) arasında hâkimler, savcılar, hâkim ve savcı adaylarının lisansüstü eğitim görmelerine, sertifika programlarına katılmalarına imkân sunacak bir iş birliği protokolü imzalandı

Türkiye Adalet Akademisinde bir araya gelen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile TAA Başkanı Hâkim Muhittin Özdemir’in imza attığı “Lisansüstü Eğitim ve Ortak Eğitim Faaliyetlerine Yönelik İş Birliği Protokolü” ile hâkim-savcılar ile hâkim-savcı adaylarının Hukuk Ana Bilim Dalında güçlendirilmesi ve araştırma-geliştirme, bilimsel faaliyetlerde desteklenmesi amaçlanıyor.

En Değerli Hukuki ve Ahlaki Kavram Erdem ve Adalettir

Üniversitede üretilen bilgilerin sahada elde edilen tecrübeyle bir araya gelmesinden güçlü bir sinerji oluştuğuna dikkat çeken İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, akademide üretilen bilgilerin sahaya en etkili şekilde aktarılmasına oldukça önem verdiklerini kaydetti. Temel bilgilerin saha çalışmalarıyla anlam kazandığını belirten Rektör Prof. Dr. Köse, “Bu yaklaşım hem teknik hem de sosyal bilimler alanında büyük öneme sahiptir. Toplumlar, devletler ve milletler için en değerli kavramlar erdem ve adalettir. Adalet hem hukuki hem de ahlaki bir ilkedir. Bu nedenle, adalet mekanizmasının işleyişine akademik olarak katkıda bulunmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Hukuk Fakültemizin bu konuda en iyi olanı yapacağına eminim. Bu protokolün her iki kurum için de hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Hukuk Alanı, Akademik Çalışmalarla Desteklenmezse Gelişemez

İKÇÜ ile imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren TAA Başkanı Muhittin Özdemir, akademik çalışmayla desteklenen hukuk eğitimine oldukça önem verdiklerini kaydetti. Günümüzde hukuk davalarının giderek daha fazla uzmanlık gerektiren konuları içerdiğine dikkat çeken Özdemir, “Uzmanlaşma, hukuk sisteminin karmaşıklığı göz önüne alındığında büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle adliyelerde görev yapan hâkim ve savcılar, teorik bilgilere ek olarak yeni deneyimlere, bilgilere ve akademik çalışmalara ihtiyaç duyarlar. Akademi olarak hukuk fakültelerinde verilen teorik eğitimleri, uygulamaya yönelik tamamlayıcı eğitimlerden bilgi ve tecrübe kazandırarak; milletimizin ihtiyaç duyduğu adalet hizmetinin sağlanması için çalışıyoruz” dedi.  “Hukuk alanı, akademik çalışmalarla desteklenmezse ilerlemez ve gelişmez” diyen Özdemir, “Akademik çalışmalarla desteklenen hukuk eğitimi, bizim için son derece değerlidir. Üniversitelerle yapılan bu protokoller aracılığıyla, tüm meslektaşlarımızın yüksek lisans ve doktora programlarına katılmalarını teşvik etmeye devam ediyoruz. Hukuk alanında yol gösterici çalışmalara vesile olacak bu protokolün imzalanmasında emeği geçen Sayın İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye ve Hukuk Fakültesi dekanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.