AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesinin Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Gençpınar’ın projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Gençpınar’ın projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)-A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı kapsamında kabul gördü.

İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Gençpınar’ın yürütücüsü olduğu “Investigation of Neuroprotective Efficacy of CCR5 Inhibitor Maraviroc in a Model of Hypoxic Ischemic Encephalopathy” başlıklı proje, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları veya araştırma enstitüleri/merkezleri tarafından yürütülecek kısa süreli aşı, ilaç, tıbbi cihaz, tanı kiti vb. sağlık bilim ve teknolojileri ile ilgili alanlardaki projelerin desteklenmesini kapsayan (TÜSEB)-A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı çerçevesinde desteklenmeye değer bulundu.