AkademiEğitimEn GüncelGenelİKÇU

İKÇÜ’nün Yeni Senato Salonunun İlk Toplantısı Rektör Köse’nin Başkanlığında Gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörlük Binası içinde yapımı tamamlanan yeni Senato Salonunun ilk toplantısı, Rektör Köse’nin başkanlığında gerçekleşti

Elektronik sistemlere uygun alt yapı ve son teknoloji ile donatılan yeni Senato Salonunda gerçekleşen, Senato ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ilk toplantıda, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlık çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almalarına yönelik yürütülen çalışmalar ile yapılması planlanan bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklere ilişkin faaliyetler ele alındı.

Öğrenciyi Merkezine Alan Bir İKÇÜ

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse konuşmasında, öğrencilerin huzur ve güvenliği, sorunsuz bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerinin sağlanması, ulaşım, barınma gibi konu başlıklarının toplantının ana gündemini oluşturduğunu ifade etti. Prof. Dr. Köse, “Özellikle, öğrencilerimizin eğitim alanlarını genişletmeye, üniversitemizin tüm birimlerinin fiziki şartlarını daha uygun hale getirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda, 10 yeni dersliğimizi daha öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Üniversitemizin en çok öğrencisi olan fakültelerinden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ni de, artan laboratuvar ve eğitim alanı ihtiyacına ve kapasitesine uygun olarak tasarlanan yeni binasına taşıdık.   Öğrenciyi merkezine alan bir İKÇÜ olarak, bu eğitim-öğretim yılında da aldıkları eğitimin yanı sıra, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine yönelik olanakları arttırmanın üzerinde önemle duruyoruz. Öğrenci topluluklarımız başta olmak üzere, üniversitemizin tüm birimleriyle güzel ve başarılı etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

Yeni Akademik Yıl İçin Heyecanlıyız

Yüzde yüze yaklaşan doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldıklarına değinen Rektör Prof. Dr. Köse, İKÇÜ’nün alanında uzman akademik ve idari kadrosu ile bir bütün olarak öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alması için çalıştığını vurguladı. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ve Destek Hizmetleri birimi tarafından kampüs alanı içinde sürdürülen çevre, peyzaj düzenlemeleri, altyapı ve onarım tadilat işlerinin aralıksız devam ettiğini vurgulayan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “Tüm hazırlıklarımızı, yeni akademik yıla başlayacak olmanın heyecanı içinde yapıyoruz. Yeni dönemin tüm İKÇÜ ailesi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.