AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi, “Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları” Etkinliğinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul ile Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Dinçtürk, Muğla’da düzenlenen “Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları” farkındalık etkinliğine katıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik denizlerimizdeki tehditleri konu edinen “Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları” farkındalık etkinliğine katılan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul ve fakülte öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Dinçtürk, “Muğla Bölgesi’nde İstilacı Deniz Kestanesi Ölümlerinin Araştırılmasına İlişkin Ön Çalışmalar” başlıklı çalışmalarını sunarak programa katkıda bulundular.

Etkinlikte, küresel ısınmanın da etkisiyle Akdeniz ve Ege Denizine göç eden istilacı türlerin ekonomik değere dönüştürülmesi açısından sürdürülen projeler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Muğla’da balon balığı, aslan balığı, tilapia, kılkuyruk mercan, esmer sokkan, mavi yengeç, uzun dikenli deniz kestanesi ve pusula deniz anası gibi türlerin tespit edildiği belirtilerek, istilacı türlerin ekonomiye kazandırılması konusunda yapılan çalışmalar anlatıldı.