AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ’lü Akademisyenler Dünyanın En Saygın Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nden 3 bilim insanı Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan 2023 yılı “Dünyanın En Etkin Bilim İnsanları” listesinde yer aldı

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği çalışma ile dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi ELSEVIER tarafından yayımlandı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nden 3 bilim insanının da yer aldığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride hazırlandı.  Listenin oluşturulmasında nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Ayrıntılı ölçütlere göre sıralanan listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 210 bin 19 bilim insanı değerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den toplam 1.403 bilim insanı dâhil oldu. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Merih Palandöken, Mühendislik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Özger ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytuğ Onan “Dünyanın En Etkin Bilim İnsanları” listesine girmeye hak kazandı.