AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Orman Fakültesi “İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yönetimi Çalıştayı”nda 

Haber: Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’da düzenlenen İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yönetimi Çalıştayı’na katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi’ni, Orman Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Özkan’ın temsil ettiği çalıştaya Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, uzman akademisyenler, ilgili kurum ve üniversiteler ve STK’lar katıldı.

İklim değişikliği ile mücadelede uyum ve doğa temelli çözümler, gen kaynakları, karbon yutak kapasitelerinin geliştirilmesi ve arttırılması, karbon ticareti ve karbon kredileri gibi konuların tartışıldığı çalıştay iki kısımda gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Özkan, İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yönetimi Çalıştayı’na “İklim Değişikliği ile Mücadelede Yutak Fonksiyonlarının Geliştirilmesi ve Karbon Ticareti” isimli çalışma grubunda yer alarak katkı sağladı. 

İklim krizinin yarattığı sorunlarla ilgili çözüm yollarına ilişkin görüşlerin belirtildiği çalıştay, öncelikli konuların tespit edilmesi ve taslak çalıştay raporunun hazırlanmasıyla sona erdi.