AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKongreSağlık

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi 32. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji  Kongresinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 32. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresine katıldı

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevtap Günay Uçurum 32. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi ile ortak olarak düzenlenen 6. Fizyoterapi-Ortopedi ve Travmatoloji Sempozyumuna katıldı.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanındaki birçok akademisyeni bir araya getiren sempozyumda İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya “Kasta Görülen Farklı Fizyolojik Cevaplar ve Fizyoterapi Yaklaşımları” adlı panelde “Kas Yorgunluğu” konulu bir konuşma yaptı. Dekan Prof. Dr. Kaya, “Semptomatik Omuz Ağrısı Olan ve Olmayan Diş Hekimlerinde Skapular Diskinezi Testlerinin Sonuçlarının Karşılaştırılması” başlıklı bir de bildiri sundu.

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevtap Günay Uçurum ise “Depremde Crush Yaralanmalar, Tıbbi Tedavisi ve Rehabilitasyonu” isimli panelde “Rabdomiyolizde Rehabilitasyon” konulu bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Uçurum, “Kronik Boyun Ağrılı Bireylerde Akıllı Telefon Bağımlılığı ve Servikal Eklem Pozisyon Hissi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” ile  “Farklı Fiziksel Aktivite Seviyelerine Sahip Olan Kadınların Omurga Yapısı, Mobilitesi ve Lokomotor Performansının Karşılaştırılması” isimli iki özel bildiri de sundu.