AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ongan, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Söyleşileri etkinliğine katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ongan, toplumun bilime ve teknolojiye olan ilgisini ve farkındalığını arttırmak için alanında uzman bilim insanlarını; ilkokul, ortaokul, lise çağındaki öğrencilerle buluşturmak amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Bilim Söyleşileri” etkinliklerinin konuğu oldu.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında İzmir Bornova Mevlana Ortaokulu’nda, 7. Sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Doç. Dr. Dilek Ongan,  “Her Yaşta Sağlıklı ve Sürdürülebilir Beslenme” konulu bir sunum yaptı. Anne karnından itibaren başlayan beslenme sürecinin sağlıklı, yeterli ve dengeli olmasının öneminden bahseden Doç. Dr. Ongan, öğrencilere sağlıklı ve sağlıksız besinler hakkında detaylı bilgiler verdi. Doç. Dr. Ongan, öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir yaşam sürmeleri için beslenme bilgilerini doğru şekilde kullanmalarını tavsiye ederek, konuşmasını sağlıklı beslenmeyle ilgili bir tekerleme ile sonlandırdı.