AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesi “Dünya Diyabet Günü” Etkinliklerinde

Muhabir: Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Dünya Diyabet Günü” etkinliklerine katıldı

Diyabetin önlenmesi ve kontrolünün sağlanması amacıyla, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” çerçevesinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Konak’ta bulunan Tarihi Saat Kulesi çevresinde bir program düzenledi. Programda, İKÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asya Banu Babaoğlu ile birlikte Dr. Eren Büyüközmen, Dr. Ilgın Timarcı Becerik,  Dr. Ece Külünk ve Dr. Hüner Bulut da İKÇÜ Tıp Fakültesini temsilen hazır bulundu. 

“Diyabete Göz Yumma”

İzmir Konak Atatürk Meydanı Tarihi Saat Kulesi önünde toplanan gruplar, mavi balonlarla “Mavi Halka” oluşturarak diyabete dikkat çekti. “Mavi Halka” etkinliğinin ardından Konak Atatürk Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı arasında bisiklet turu ve yürüyüş yapıldı. Yürüyüş esnasında, “Diyabet Her Aileyi İlgilendirir”, “Yaşam Şekerden Daha Tatlıdır”, “Diyabete Göz Yumma”, “Günde 30 Dakika Yürü” yazıları içeren dövizler taşındı. 

Tarihi Saat Kulesi çevresinde kurulan stantlarda gün boyu diyabet hakkında bilgilendirmeler ve ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapıldı. Şekeri riskli bulunan vatandaşlar, sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.