EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesinden Azerbaycan Sağlık Çalışanlarına Üreme Sağlığı Eğitimi

Muhabir: Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Azerbaycan Sağlık Çalışanlarına üreme sağlığı eğitimi verildi

İKÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asya Banu Babaoğlu tarafından çevrimiçi olarak verilen ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Devlet Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu ve Azerbaycan Tıbbi Bölgesel Birimler Yönetim Birliği (TABİB) işbirliğiyle düzenlenen eğitim programına çok sayıda Azerbaycan sağlık sektörü çalışanı katıldı. Sağlık çalışanlarının bilgi birikimlerini arttırmayı amaçlayan webinara sunumu ile katkıda bulunan Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asya Banu Babaoğlu, ‘Cinsel Sağlık, Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığı’ konularında bilgilendirmeler yaptı. 

Doç. Dr. Babaoğlu sunumunda üreme, sağlık hizmetlerinin tanımı, kapsamı ve bu hizmetlerin bireyler ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Üreme sağlığının ülkemizdeki durumunu anlatan Doç. Dr. Babaoğlu, “Ülkemizde yürütülen üreme sağlığı programları, üreme sağlığı göstergelerinde hızlı iyileşme sağladı. Ancak, üreme sağlığı göstergelerini daha da geliştirmek için yapılacak çok iş bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 

DSÖ Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Belgin Ünal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen webinarda, Azerbaycan Sağlık Bakanlığı’nda kadın, anne, çocuk ve ergen sağlığının korunması sektöründe başkanlık yapan Dr. Aynura Zeynalova da konu hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Webinar, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.