AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Disiplinlerarası Proje Çalıştayı

Fotoğraf: Görkem Özçınar

Muhabir: Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Proje Genel Koordinatörlüğü’nün gerçekleştirdiği çalıştayda, disiplinlerarası proje çalışmalarının önemine dikkat çekildi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dirik, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Arık ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Kayacan, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burcu Öksüz ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Kuruş’un proje başarı hikâyelerini de anlattıkları programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile Proje Genel Koordinatörlüğü Eğitim Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Sınır yaptı.

Toplumun ortak problemlerine özgün ve mantıklı çözümler sunabilmek için disiplinlerarası çalışmaların gerekliliğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, “Yaşanan problemlerin en etkili çözümü, farklı alanlardaki uzmanların birlikte çalışması ile gerçekleşir. Yaşadığımız ekosistemdeki bileşenler, birbiriyle karmaşık bir etkileşim halindedir. Bu nedenle farklı alanlardaki uzmanların bilgilerini birleştirip ortak problemlere çözüm sağlamaları ve farklı disiplinlerin işbirliği yapması zorunlu hale gelmiştir. Disiplinlerarası işbirliği yaparak üretilen çözümlerin, ayrı ayrı üretilenlerden çok daha fazla değer taşıdığı aşikârdır.” şeklinde konuştu. Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Sınır ise hızla gelişen teknolojinin disiplinlerarası çalışmaları gerekli hale getirdiğinin altını çizerek, Proje Genel Koordinatörlüğü olarak bu tarz çalışmaları her zaman desteklediklerini belirtti.

Düzenlenen çalıştay, Prof. Dr. Meltem Kuruş, Prof. Dr. Murat Kayacan ve Prof. Dr. Burcu Öksüz’ün başarı hikâyelerini sunmalarıyla devam etti ve Fikir Atölyesi etkinlikleriyle tamamlandı.