EğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de Filistin Tarihi Anlatıldı

Haber: Asya Meyda Birlik

Fotoğraf: Nurselin Bostan & Tuğçe Yetgin

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği tarafından “Filistin Tarihi ve Tanıtımı” konulu program düzenlendi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen programa, İKÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çevik ile İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Kayacan ve çok sayıda öğrenci katıldı. İstiklal Marşı ve bir dakikalık saygı duruşu sonrasında, Filistin Marşı’nın okunmasıyla devam eden programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Kayacan yaptı. Program kapsamında Yarasa Sokak’ta geliri Filistin’e gönderilmek üzere düzenlenen kermes ise tüm gün devam etti.

Ümmet Bilinciyle Hareket Etmek Önemli

İKÇÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Kayacan, yaptığı açılış konuşmasında, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara dikkat çekerek, zulümler karşısında herkesin yapacağı farklı şeyler olabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Kayacan, “Bazen bir şey görüyoruz, bize şer geliyor fakat hayırlı yanları da olabiliyor. Bunun olumlu tarafına baktığımızda da Müslümanlar, Müslümanlıklarını hatırladılar. Yapılması gerekenleri hatırladılar. Bu bizim için bir kazançtır. İnşallah bu zulümler tekrarlanmaz. Bugün düzenlenen program, tamamen öğrenci merkezli bir faaliyet. Yaşanan zulümler, bizleri de bir şeyler yapmaya teşvik ediyor. Bu noktada, ümmet bilinciyle hareket etmemiz önemli. Bazı Müslümanlar, fiilen bu zulmü ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bunun dışında kimisi sosyal, kimisi siyasal çabalar veriyor, kimisi de yardım faaliyetleri organize ediyor, Allah bunların hepsini kabul etsin. Her ne kadar Müslümanlar zor durumda olsa da bu ebediyen böyle gidecek değil. Tarih böyle inişli çıkışlıdır. Zulüm bazen yükselir, bazen batar. Firavun da zulmetmişti. Bugün nerede? onun sesini duyuyor muyuz? Kayboldu gitti. İnşallah bugünkü zalimler de silinip gidecekler. Allah-u Teala, hak ve adalet yolunda çalışmalarınızı bereketli kılsın. Filistinli kardeşlerimiz de bir an önce bu zulümden kurtulsun” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, “Filistin Tarihi” konulu bir sunum ve video gösterimi yapıldı. Kahoot Bilgi Yarışması ve devamında Arapça – Türkçe şiir okunarak etkinlik sona erdi.