EğitimEkonomiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de İnsan Kaynaklarının Büyüsü Konulu Söyleşi

Muhabir: Beyza Şengül

Fotoğraf: Görkem Özçınar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İşletme Topluluğu tarafından düzenlenen “İş Dünyasına Giriş: İnsan Kaynaklarının Büyüsü” adlı söyleşide iş başvuruları için özgeçmiş dosyasının nasıl hazırlanması gerektiği ve işe alım mülakatlarının taktikleri hakkında önemli bilgiler aktarıldı

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen ve Petrofer Endüstriyel Yağlar ve Kimyasallar İnsan Kaynakları Sorumlusu Elçin Kafadar Kalkan’ın konuşmacı olduğu söyleşiye İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Evrim Mayatürk Akyol ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi’nde İnsan kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı alanında yüksek lisans yapan konuk konuşmacı Elçin Kafadar Kalkan, “10 senedir bu sektördeyim. Ege Üniversitesi’nde iken staja başladım. Bir danışmanlık sektöründe danışmanlık yapmak istedim ve staj yapma konusunda çok istekliydim. Şu anda üniversiteler zorunlu staj ve zorunlu olmayan staj olarak ikiye ayrılıyor tabi ama benim üniversite stajımda ‘gönüllü staj’ vardı ve ben stajımı üniversiteye zorunlu staj olarak kabul ettirdim. Öncelikle bir danışmanlık şirketine özgeçmişimi attım ama olumlu bir dönüş alamadım, ancak pes etmedim. Aynı firmaya başvurmaya devam ettim çünkü bir danışmanlık firmasında olmayı tecrübe etmek istiyordum. Çabamın geri dönüşü oldu ve firma beni mülakata çağırdı. Pes etmeyişimin ve çabalarımın meyvesini orada staj yaparak almış oldum” ifadelerini kullandı. Başvurularda iradenin ve çabanın önemine vurgu yapan Kalkan,  “CV hayat akışı demektir ve sizin iş görüşmesi için seçilmenizi sağlar. İş başvurularında ilk adım özgeçmişiniz oluyor” dedi.

İşe alım mülakatlarında özgeçmişin önemi ve hazırlanış sürecinden bahseden Kalkan, mülakatlarda ve özgeçmiş dosyalarında sıklıkla yapılan hatalara da değindi. Kalkan, slayt eşliğinde örnekler ile özgeçmiş nedir, stajın özgeçmiş dosyasına etkisi, iş başvurularının hangi platform üzerinden yapılması gerektiği, özgeçmiş dosyası ile işverenin ilgisi nasıl çekilir, işe alım mülakatlarının taktikleri ile ilgili bir sunum yaptıktan sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

İnteraktif bir şekilde devam eden etkinliğin son bulmasıyla konuk konuşmacı Elçin Kafadar Kalkan’a Teşekkür Belgesi takdim edildi.