EğitimEn GüncelİKÇUSağlıkSosyal

İKÇÜ’de Örgüt Ve Endüstri Psikolojisi Semineri Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Psikoloji Topluluğu tarafından Örgüt ve Endüstri Psikolojisi Semineri düzenlendi

Uzman İş ve Endüstri Psikoloğu Gür Şengün’ün konuk olduğu seminere çok sayıda öğrenci katıldı. Uzm. Psk. Gür Şengün, “Sanayi Devrimi ile birlikte düzenli çalışma hayatına başlayan insanın bir makinenin parçası gibi görülmeye başlanmasıyla, değerlerin kaybolduğunu da gözlemliyoruz. İnsan makine değildir, onun duyguları da vardır” diyerek çalışma hayatı içerisindeki insanların psikolojisine değindi. Endüstri psikolojisinin, çalışma düzeni içinde insana ne iyi gelir? Sorusuyla ortaya çıktığını belirten Uzm. Psk. Şengün, bu alanın iş hayatında daha iyisini isteyen kişilere yardımcı olmayı amaçladığını vurguladı.

Uzm. Psk. Gür Şengün, iş endüstrisinin herkesin pozitif psikoloji yaklaşımıyla fonksiyon gösterebildiğini kabul ettiğini ve verimliliği arttırmayı hedeflediğini söyledi. Uzm. Psk. Şengün, “Örgütler çalışanlarının arzu, istek, beklenti, umut, dayanıklılık, iyimserlik ve öz yeterlilik gibi durumlarından hayat bulan güçlü kültürel yapılardır. Örgüt çalışanlarının eğilimleri ve davranışları örgütsel performans, verimlilik, etkinlik ve başarı gibi kriterleri şekillendirmektedir. Örgütün sürdürülebilirliğini sağlamak isteyen yöneticilerin öncelikle çalışanlarının arzu, istek ve beklentilerini iyi analiz etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Uzm. Psk. Şengün iş ve endüstri psikologlarının; iş yerinde bireysel danışmanlık vermek, kurumlarda koçluk yapmak, insan ve kültür danışmanlığı yapmak gibi alanlarda görev yapabildiklerini dile getirdi.

Seminer katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.