AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün Kalite Elçileri, Akreditasyon Programında Bir Araya Geldi

Fotoğraf: Zeynep Yaşar

Haber: Ecem Nur Tura & Elif Sude Sarıkaya

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde “Kurumsal Akreditasyon Programında Kalite Elçilerinin Yeri” konulu konferans düzenlendi

İKÇÜ Kalite Topluluğu tarafından Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen ve SKS İKÇÜ Kalite Topluluğu Başkanı Aleyna Bulut’un moderatörlüğünü üstlendiği konferansta Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Melike Tekindal, Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kalite Bir Yolculuktur

Konuşmasına, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin 2015 yılından beri TSE kalite standartlarına uygun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirterek başlayan Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, ilgili kuruluşlar tarafından üniversitedeki bazı bölümlerin akredite edildiğini, İKÇÜ’nün kurumsal anlamda ve ulusal bazda akredite edilme çalışmalarının ise YÖKAK’la koordineli bir şekilde yürütüldüğünü aktardı. Kalitenin planlı, standart ve ölçülebilir göstergelere dayanması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Tengiz, bu süreçte eğitimin önemini vurguladı. Kalite sürecindeki risklerden bahseden Doç. Dr. Tengiz, bu sürecin girdiler, işler ve çıktılardan oluştuğunu dile getirerek, kalitenin içselleştirilmesinin değerini anlattı. “Kalite bir yolculuktur” diyen Doç. Dr. Tengiz, kalite sisteminin kaynaklar, işler ve değerlendirmeler-iyileştirmeler olmak üzere üç bileşeni olduğunu söyledi. Doç. Dr. Tengiz, “Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Topluluğu olarak kurumsal anlamda üniversitemizi nasıl geliştirebiliriz? Daha iyi bir hizmetin sunulması için hangi noktalarda niteliği artırıcı çalışmalar yapabiliriz? Sorularının yanıtlarını arıyoruz. Çünkü ‘Kalite’ hem eğitim hayatında, hem de gündelik hayatta insana değer katar. Öğrencilerimizin diplomalarının niteliğini arttırmasının yanında, üniversitemizin de tanınırlığını arttırır” dedi.

“Kurumsal Akreditasyon Programında Kalite Elçilerinin Yeri” konferansı, belge takdiminin ardından sona erdi.