EğitimEn GüncelİKÇUMedyaSinema

Medya ve İletişim Bölümü Yönetmen Engin Türkyılmaz’ı Ağırladı

Muhabir: Asya Meyda Birlik

Fotoğraf: Tuğçe Yetgin

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü, akademi-sektör buluşmaları kapsamında, bölüm öğrencilerini Yönetmen Engin Türkyılmaz’la buluşturdu

Birçok reklam filmine ve kısa filme imza atan Yönetmen Engin Türkyılmaz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ümit Aydoğan ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Satır’ın düzenlediği akademi-sektör buluşması organizasyonunda bölüm öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere, ne olmak istediklerine sektöre atılmadan önce karar vermelerini tavsiye eden Türkyılmaz, “En başından beri yönetmen olmak istediğim halde işe reklam ajanslarında çalışarak başladım. Şu anda reklam yönetmenliği yapıyorum” dedi. Deneyimlerini aktaran Türkyılmaz, sektörün hangi alanında yer almak istediklerine henüz öğrenciyken karar verenlerin, diğerlerine göre her zaman önde olacaklarını belirtti.

 “Karakterinize en uygun mesleği seçmelisiniz”

Yönetmen Engin Türkyılmaz, kariyer seçiminde karakterin büyük rol oynadığını ve buna göre bir seçim yapmak gerektiğini söyledi ve kendi kariyer sürecinden örnekler verdi. Türkyılmaz, “Ben ihtiyaçlarımı karşılamak için para kazanmayı film çekerek yapmanın yolunu bulmaya çalıştım. Medya ve İletişim alanının herhangi bir mecrasında yer edinmek isteyen kişiler kendini geliştirmeli, okumalı, gezmeli, araştırmalı. Bunları yapmak için de para kazanmalı. Dolayısıyla ben böyle bir yöntem buldum ve bu yolda ilerlemeye devam ediyorum” diye konuştu. Film yapım teknikleri, sektörde yönetmenliğin ve diğer birimlerin yerini, mesleğe girişi ve ilerlediği yolu anlatan Türkyılmaz, yeni film projesinin üzerindeki çalışmalarından bahsetti.

Program, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.