EğitimEn GüncelİKÇUSosyal

Hemşirelik Bölümü Erasmus+ Deneyim Paylaşım Etkinliği Düzenledi

Fotoğraf– Aleyna Arslanbaş

Muhabir– Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Deneyimi” konulu etkinlik düzenlendi

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Arş. Gör. Gamze Ağartıoğlu Kundakçı’nın, Sımulatıon Centre Of Communıty Health Centre Ljubljana’daki Erasmus deneyimlerini paylaştığı etkinlik İKÇÜ Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda gerçekleşti.  Hemşirelik Bölümü Erasmus Komisyonu tarafından düzenlenen etkinliğe Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Tokem, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Nuray Egelioğlu Cetişli ve Doç. Dr. Betül Aktaş ile bölüm akademisyenleri katıldı.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki Simülasyon Merkezi’nde, Erasmus+ Personel Alma Hareketliliği kapsamındaki deneyimlerini paylaşan Arş. Gör. Gamze Ağartıoğlu Kundakçı, konuşmasına Slovenya hakkında bilgi vererek başladı. Sımulatıon Centre Of Communıty Health Centre Ljubljana’ya ilişkin bilgiler veren Arş. Gör. Kundakçı, merkezin toplum sağlığı ile ilgili çalışmalar yapan çok spesifik bir kuruluş olduğunu aktararak, dünyada bu tür merkezlerin az sayıda bulunduğunu söyledi. 

Halk sağlığı boyutunda farklı bir simülasyon eğitimleri olan merkezin, çok kapsamlı simülasyon uygulamaları yaptığına değinen Arş. Gör. Kundakçı, “Burası tamamen toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personellerine yönelik simülasyon uygulamaları yapıyor ve üniversitelerin hemşirelik bölümleriyle de işbirliği halinde çalışıyorlar. Amaçları ise hasta güvenliğini geliştirmek, profesyonellerin bilgi ve becerilerini arttırmak, yaşamı tehdit eden hallerde temel yaşam desteğine ve ileri yaşam desteğine odaklanmak. Bu alanlarda çok iyi sonuçlar elde ediyorlar” dedi. Arş. Gör. Kundakçı, Sımulatıon Centre Of Communıty Health Centre Ljubljana’nın fiziksel altyapısından ve çalışma sisteminden bahsederek İKÇÜ SBF Hemşirelik Bölümü’nün uygulamaları ile merkezin uygulamaları arasındaki farklılıklara değindi. 

Erasmus+ deneyim paylaşımı etkinliği, dinleyicilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Tokem’in Arş. Gör. Gamze Ağartıoğlu Kundakçı’ya teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.