EğitimEn GüncelİKÇU

Hemşirelik Bölümünün TÜBİTAK Proje Başarısı

Muhabir- Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Ünsal Avdal’ın projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Ünsal Avdal’ın projesi yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projelerin desteklenmesini içeren TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul gördü.

Prof. Dr. Elif Ünsal Avdal’ın yürütücüsü;  İç Hastalıkları Hemşireliği doktora programından Dr. Gökşen Polat’ın bursiyer araştırmacısı ve Diyabet Hemşireliği yüksek lisans programı öğrencisi Hemşire Yağmur Yeytunç ile lisans öğrencileri Berat Altunç, Kübra Oktay ve Büşra Şimşek’in proje bursiyerleri olduğu “Android’im Diyabet: Yapay Zeka Tabanlı Kan Şekeri Tahmini, Mobil Eğitim ve Sağlık Takip Uygulaması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

İKÇÜ SBF Hemşirelik Bölümü tarafından hazırlanan proje, 2022 yılı 2. döneminde TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından Türkiye genelinde kabul edilen 34 projeden biri oldu.