EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Sembolik Programlama Eğitimi Düzenlendi

Fotoğraf-Ahmoudou Mohamed

Muhabir-Nurdan Ünlüoğlu, Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Topluluğu tarafından Sembolik Programlama Eğitimi düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Topluluğu tarafından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve İKÇÜ Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın tarafından verilen eğitime çok sayıda öğrenci katıldı.

Doç. Dr. Levent Aydın, bilgisayar programlarının sembolik ifadelerle çalıştığı bir programlama paradigması olan sembolik programlamayı anlattı. Stephen Wolfram’ın kurucusu olduğu Wolfram Research şirketi tarafından geliştirilen, matematik yazılımı olarak ün kazanan ancak bununla birlikte birçok materyal geliştirme işlemini de yapabilen ve ilk sürümü 1988 yılında çıkartılan Wolfram Mathematica hakkında bilgi veren Doç. Dr. Aydın, “Mathematica, mühendislerin işlerini kolaylaştıracak kısa yolları çok fazla olan, sembolik olarak bazı şeyleri aktarabilecekleri bir programdır” dedi.

Doç. Dr. Aydın bu yaklaşımın, semboller aracılığıyla bilgi işleme süreçlerini gerçekleştirmeye ve semantik analiz, sembolik ifadeler üzerinde işlemler yapma ve anlamaya odaklandığını aktardı.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitim programı, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.