EğitimEn GüncelİKÇU

KAGEM’den İKÇÜ Mezun İletişim Sistemi Tanıtım Etkinliği

Haber- Fotoğraf: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) tarafından, Mezun İletişim Sistemi Kullanımı ve KAGEM Faaliyetleri Tanıtımı Etkinliği düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Öğr. Gör.  Murat Can Başaran ve Öğr. Gör. Muhammed Musab Aslan, öğrencilere KAGEM’i ve Mezun İletişim Sistemini tanıttı. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen programda kariyer planlamasının önemine vurgu yapılarak, henüz yönünü çizemeyen öğrencilere geleceklerini planlama konusunda destek verildi. Nicel ve nitel tekniklerle kariyer değerlendirmesi yapan KAGEM yetkilileri, merkezin öğrencilerin kariyer yolculuklarını geliştirmek için çalıştığını aktardı. 

Programda İKÇÜ Mezun İletişim Sistemi hakkında da bilgi verildi. Öğrencilerin bu sistem üzerinden özgeçmiş oluşturabilecekleri; sistemin gelecekte mezunlar ve firmaları buluşturan bir portal haline getirileceği anlatıldı. Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yapmayı planladığı etkinliklerin paylaşılmasının ardından öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla program sona erdi.