AkademiEn GüncelİKÇU

TÜBA’dan İKÇÜ’ye “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” Ödülü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Şen Karaman, 2023 yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünü İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin de katıldığı “100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni”nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı

TÜBA-GEBİP Ödülü (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödülü’nden oluşan “TÜBA Ödülleri”, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda bilim insanı ve uzmanın katıldığı ve Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edildi. 

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin de katıldığı törende, İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Şen Karaman, 2023 yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde verilen TÜBA-GEBİP Ödülü’ne 2023 yılında, 24 farklı üniversiteden 34 üstün başarılı genç bilim insanı layık görüldü. TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerini ise TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeyle 27 bilim insanı aldı. TÜBİTAK tarafından 7 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül, 1 Hizmet Ödülü ve 18 Teşvik Ödülü verildi.