İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Endüstri ve Erasmus Stajı Deneyimlerini Anlattı
Fotoğraf- Nurdan Ünlüoğlu
Muhabir- Asya Meyda Birlik
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından “Eczacılık Öğrencisi Gözünden Endüstri ve Erasmus+ Stajı” konulu deneyim paylaşım etkinliği düzenlendi
İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen ve Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin endüstride ve Erasmus+ kapsamında yaptıkları stajlara ilişkin deneyimlerini paylaşmaları için düzenlenen etkinliğe Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, Dekan Yardımcıları Fadime Aydın Köse ile Doç. Dr. İsmail Öztürk, Eczacılık Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şenyiğit, Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Eczacılık Fakültesi Staj Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Kemal Buharalıoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Staj Dönemleri Okulda Alınan Eğitim Kadar Değerli
Panelin açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, stajın eczacılık eğitimindeki önemine değinerek; öğrencilerin meslek hakkında bilgi edinmeleri ve ne iş yapmak, hangi alanda ilerlemek istediklerine dair karar vermeleri için stajın en önemli ortamı oluşturduğunu vurguladı. Prof. Dr. Aytemir, “Staj süresini meslek hakkında bilgi edinmek için kullanmak yerine boşa harcayan öğrenciler, meslek hayatına atıldıklarında bocalayacaklardır. Okulda aldığınız eğitim kadar, staj dönemleriniz de çok değerli. Bugün tüm sınıfları buraya toplamamızın sebebi de bunun önemini anlatmak. Bu etkinlik, nerede staj yapmak istediklerine dair fikir edinmeleri açısından öğrencilerimize yardımcı olacak, yollarına ışık tutacaktır” dedi.
Staj Yapan Öğrenci Sayısı Yaz Dönemi 300’e Ulaşıyor
Eczacılık Fakültesi Staj Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Kemal Buharalıoğlu ise yapmış olduğu konuşmada endüstri ve Erasmus+ staj süreçleri ve başvuru koşulları ile ilgili bilgi verdi. Staj yapan öğrenci sayısının yaz döneminde 300’e ulaştığını belirten Prof. Dr. Buharalıoğlu, staj programlaması için ilgili koordinatörler ve sınıf temsilcileri aracılığıyla iletişim kurulduğunu, yaptıkları çalışmalar sonucunda iyi bir koordinasyonla öğrencilerin mağdur edilmediğini anlattı.
Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin staj deneyimlerini aktarmaları ile devam etti.
“Nobel İlaç Arge Merkezi”nde staj yapan ve edindiği deneyimleri paylaşan Eslem Kayaönü, staj başvuru sürecinden ve bu süreçte girdiği sınavlardan bahsetti. Kayaönü, “Staj yaptığım merkezde birçok farklı üniversiteden stajyerler bulunmasından dolayı karşılaştırma yapma fırsatım oldu. Benim gördüğüm ve kullandığım cihaz kadar cihaz görmüş başka bir öğrenci yoktu. İKÇÜ Eczacılık Fakültesinin bu konudaki yeterliliğini anlamış oldum. Üniversiteme, Dekanımız Prof. Dr. Mutlu Aytemir’e ve fakültemize bu sebeple teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Aicha İdil Arap da “Nobel İlaç Dış Ticaret Satış ve Pazarlama Bölümü”nde yaptığı stajında edindiği deneyimlerini aktararak, ilgi alanına göre staj yapmanın öneminden söz etti. Özgeçmiş hazırlama ve mülakatlar hakkında bilgi veren Aicha İdil Arap, staj sürecinde referansların önemini de vurguladı.
Cansu Öztaş, yaz döneminde Avusturya’da bulunan “Karwendel Apotheke” şirketinde yaptığı stajda edindiği deneyimleri paylaştı. Erasmus+ programı kapsamında aldığı bursla yola çıktığını belirten Öztaş, burs desteği veren projeleri sosyal medyadan yakından takip ederek bu burstan haberdar olduğunu, öğrencilerin de bunları takip etmesi gerektiğini kaydetti.
Feyza Nur Güner ise, Almanya Heinrich Heine University’de bir araştırma grubunda yer aldığı stajından edindiği deneyimlerini aktardı. Öğrencilerin staj arayışında yaşadığı zorlukları kendisinin de yaşadığından bahseden Feyza Nur Güner, denemeyi bırakmamak ve motivasyonu kaybetmemek gerektiğini söyledi. Güner, yaptığı stajın eğitim hayatına çok büyük katkıları olduğunu aktardı.