AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin TÜBİTAK Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Günnur Pulat’ın projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Günnur Pulat’ın yürütücüsü olduğu proje, Türkiye’nin teknolojik dışa bağımlılığını azaltacak ve ülkemizin rekabet gücünü artıracak ulusal ve uluslararası yeni bir ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik uygulamalı araştırma ve deneysel geliştirme projelerinin desteklenmesini içeren TÜBİTAK 1005- Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı tarafından desteklenmeye değer görüldü. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Günnur Pulat’ın yürütücüsü olduğu ve TÜBİTAK tarafından kabul gören “Antimikrobiyal Peptid Entegrasyonu ile Antimikrobiyal Etkinlik Kazandırılmış Enjekte Edilebilir Kemik Greftlerinin Geliştirilmesi ve Üretim Süreçlerinin Kurgulanması” başlıklı projenin araştırmacısı ise Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Karaman oldu.