EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Doğa İçin Erasmus+ Toplantısı Düzenledi

Fotoğraf- Umut Aybars Sürmeli

Muhabir- Nurselin Bostan, Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi “Doğa İçin Erasmus+ Deneyim Paylaşımı Toplantısı” düzenledi

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin Erasmus+ kapsamında West Pomeranian University of Technology in Szczecin’deki staj deneyimlerini paylaşmaları için Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen, moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Dinçtürk’ün yaptığı toplantıya Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Karadal, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkan Koral, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğçe Şensurat Genç, Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Dereli, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yurtdışı Deneyimi Bilimsel ve Sosyal Açılardan Katkı Sağlıyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, Erasmus+ programı hakkında bilgi vererek, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin ve Su Ürünleri Fakültesi’nin yurtdışı öğrenci hareketliliği ve staj olanaklarından bahsetti. Bu tarz programlar kapsamında yurtdışında bulunan öğrencilerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermeleri için düzenlenen deneyim paylaşımı toplantılarının öneminden söz eden Prof. Dr. Tanrıkul, öğrencilerin yurtdışına gitmelerinin faydalarını anlattı. Prof. Dr. Tanrıkul, “Erasmus+ kapsamında yahut başka bir bursla yurtdışına gitmenin, öğrenciler açısından iki tane faydası var. Birincisi, Türkiye dışındaki bir kurumda yer alarak, oradaki insanlarla diyalog kurma imkanı bulmak ve çalışmalar içerisinde yer almak. Bilimsel olarak ufuk açıcı olan bu imkan, yurtdışında alanla ilgili çalışmalara ve geleceğe ilişkin nasıl bir çalışma planı hazırlamalarına dair öğrencilerimizin fikir sahibi olmalarını da sağlıyor. İkincisi ise, farklı bir coğrafya görmenin, farklı insanlarla diyalog kurmanın ve orada alanla ilgili işlerin nasıl yürütüldüğünü görmenin sosyal ve bilimsel açıdan göz ardı edilemez katkısıdır” dedi.

Polonya’nın Szczecin şehrinde West Pomeranian University of Technology in Szczecin’de Erasmus+ kapsamında staj yapan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Kardelen Sena Bayırlı, Szczecin’in doğal güzelliklerinden bahsederek, şehrin sosyalleşme imkanlarına, üniversitenin olanaklarına değindi ve stajda yaptığı çalışmaların tecrübe kazanmasına büyük faydası olduğunu dile getirdi.

Aynı üniversitede staj yapan 4. Sınıf Öğrencisi Vedat Artan ise üniversitenin oldukça verimli bir laboratuvar ortamına sahip olduğunu ve birçok balık türü inceleme fırsatı yakaladıklarını anlattı. Yapmış olduğu stajın, balık türleri ve balık yetiştirme hakkında bilgilenmesine katkıda bulunduğunu aktaran Artan, “Yurt dışı stajı esnasında sürekli olarak İngilizce’ye maruz kaldığınız için, bu durum yabancı dilinizin gelişmesine de katkı sağlıyor. Farklı kültürleri görmek vizyonunuzu genişletiyor” dedi. Staj süresi boyunca,  hem özel şirketlere hem de devlete ait balık yetiştirme çiftliklerini görme imkanı bulduğunu söyleyen Artan, öğrencilerin mutlaka yurtdışını deneyimlemesi gerektiğini ifade etti.