En GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkul’dan Hekimlik Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özkul, ses kısılması şikâyetiyle gittiği hastanede gırtlak kanseri teşhisi konulan Coşkun Katı isimli hastayı lazer ameliyatı ile sağlığına kavuşturdu

İzmir’de, ses kısılması şikâyetiyle gittiği hastanede yapılan tetkikler sonucu gırtlak kanseri olduğunu öğrenen ve boğazının kesileceği korkusuyla ameliyat olmaktan vazgeçen 49 yaşındaki Coşkun Katı, çevresindekilerin önerisiyle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Özkul’a kontrole gitti. Prof. Dr. Özkul’un “lazer ameliyatı” önerisini kabul eden Coşkun Katı, başarılı geçen ameliyatın ardından ikinci gün taburcu edildi.

Operasyonla ilgili açıklamalar yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özkul, hassasiyet ve uzmanlık isteyen lazer ameliyatının avantajlarını anlatarak, lazer tedavilerinde iyileşme sürecinin klasik cerrahi yöntemlere göre daha hızlı olduğunu vurguladı. Türkiye’de dünyadaki gelişmeleri de yakından takip eden iyi cerrahların bulunduğunu ve teknolojinin gelişmesiyle tedavi seçeneklerinin arttığını ifade eden Prof. Dr. Özkul, lazer ameliyatlarının ciddi deneyim ve özel cihazlar gerektirdiğini ve bu işlemin sadece belirli üniversite hastanelerinde yapılabildiğini belirtti.

İKÇÜ adına gurur vesilesi olan başarısından dolayı Prof. Dr. Özkul’u tebrik eden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, Özkul’a çalışmalarında başarılar diledi.