EğitimEn GüncelİKÇUMedya

Medya ve İletişim Bölümü Sağlık Muhabiri Yunus Tan’ı Ağırladı

Muhabir: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü, akademi-sektör buluşmaları kapsamında bölüm öğrencilerini Sağlık Muhabiri Yunus Tan ile buluşturdu

Ulusal ve yerel basında sağlık haberciliği yapan Has Ajans’ın Sağlık Muhabiri Yunus Tan, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Erdoğan tarafından verilen Röportaj Teknikleri dersi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. 

Sağlık haberciliği alanında haber kaynakları ile iletişim ve doğru soru sorma gibi konularda İKÇÜ’lü genç gazeteci adaylarına bilgilerini ve deneyimlerini aktaran Tan, iyi bir röportaj için, hazırlık aşamasından itibaren dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. 

Röportaj çalışmalarında en önemli noktanın hazırlık aşaması olduğuna vurgu yapan Tan, “İyi bir röportaj için, haber kaynağı ile iletişime geçmeden önce konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapmanız ve fikir sahibi olmanız gerekiyor. Konuya hâkim olmanız, soracağınız soruların niteliğini belirleyerek haberinizin değerini arttıracaktır. Haberlerinizi en uygun fotoğraflarla taçlandırmalısınız. Haber metni kadar, konuyla ilgili ve hikâyesi olan fotoğraflar da habere olan ilgiyi yükseltir” dedi. Etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.