AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Rektör Köse’den KAP Gönüllülerine Teşekkür

Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) çalışmalarına katkı sunan akademik ve idari personele İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse tarafından, teşekkür belgesi takdim edildi

VIP Salonda yapılan belge takdim töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, kalite koordinatörlüğü ve kalite komisyonu üyeleri hazır bulundu. YÖKAK tarafından 2023 yılı ‘Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde saha ziyaretlerinin tamamlanmasıyla akreditasyon kararının duyurulması sürecine giren İKÇÜ’nün içselleştirerek kalite çalışmalarını devam ettirdiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, tüm çalışma ekiplerine teşekkürlerini iletti. 

Ortak Hedeflere Birlikte Yürüyoruz

Tüm kurumsal faaliyetleri kalite odaklı sürdürmeye devam edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Köse, kalite güvencesi süreçlerindeki en büyük amacın sürekli iyileştirmeye odaklanarak kurumu daha ileri seviyelere taşımak olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Köse, “Tescilimize yön verecek sonuç raporu, kalite çalışmalarını ve kalite kültürünü sahiplenen İKÇÜ mensupları olarak Yükseköğretim Kalite Kurulunun rehberliği ile sürdürdüğümüz yolculuğumuza önemli bir yol haritası olacak. Yıllardan beri sürdürülen kalite odaklı çalışmalarımızdan kazandığımız ivmeyi korumaya daha da geliştirmeye devam edeceğiz. Çünkü iyileştirme süreci bitmeyen dinamik bir süreçtir. Her sonuç yeni bir planın başlangıcı olmaktadır. Gelişmeye açık yönlerimizi daha hızlı iyileştirmek, diğer süreçlerde de kalite geliştirmeye yönelik hedefler belirledik. İç ve dış paydaşlarımızla, öğrencilerimizle birlikte bu süreci gönüllü olarak sahiplendiğimizi ve kalite kültürünün üniversitemiz tabanına daha çok yayılması için ortak hedeflere birlikte yürüdüğümüzü düşünüyorum. KAP’a istinaden verilecek akreditasyon kararının yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Akademik ve idari birim yöneticilerimize, emeği geçen tüm personelimize bu süreçteki katkıları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Nihai Sonuç Nisan Ayında

Belge takdiminin ardından geçilen komisyonu toplantısında konuşan Kalite Koordinatörlüğünden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş da YÖKAK ekibince çıkış oturumunda yer alan değerlendirmelerin yer aldığı taslak bir raporunun kuruma ulaştığı bilgisini verdi. Prof. Dr. Akbaş, “Genel itibariyle bir değerlendirme elimize ulaştı. Nihai raporu YÖKAK duyuracak. İKÇÜ kalite ekibi bu süreçte büyük bir özveri gösterdi. Sonuçtan bağımsız olarak ben bu birlikteliğin ve sinerjinin geldiği nokta mutluluk verici. Bu süreci sahiplenen, çalışmalarımızı destekleyen, emek veren tüm personelimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı sonuçlar olmasını diliyorum ” şeklinde konuştu. 
Sonuç raporunun nisan ayında yayımlanacağını aktaran Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz de belge takdimi, nezaketi için Rektör Prof. Dr. Saffet Köse nezdinde tüm üst yönetim ekibine teşekkür etti. Toplantı, komisyon üyelerinin sürece ilişkin geri bildirimlerinin alınmasıyla ile devam etti.