EğitimEn GüncelİKÇU

Su Ürünleri Fakültesinden Akvaryum Balıkları Üretim Tesisine Teknik Gezi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Dikili’de bulunan Çelik Aquaculture Akvaryum Balıkları Üretim Tesisine Teknik Gezi Düzenledi

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Karadal tarafından verilen Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği Dersi kapsamında, Dikili’de bulunan Çelik Aquaculture Akvaryum Balıkları Üretim Tesisine teknik gezi düzenlendi. Doç. Dr. Karadal koordinatörlüğünde gerçekleştirilen gezide, Su Ürünleri Mühendisliği Programı 4. sınıf öğrencileri, akvaryum sektöründe yaygın olarak üretimi yapılan Sarı Prenses ve Portakal Çiklit gibi türlerin yanı sıra Transgenetik Tetra, Zebra Danio, Tetrazon ve Ranchu gibi türleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Çelik Aquaculture Tesisi Yetkilisi Halit Çelik geziye katılan öğrencilere, balıkların üretim aşamalarından ve tesisteki balık yetiştiricilik protokollerinden bahsetti. Artan gıda arzı ile birlikte su ürünleri yetiştirme tekniklerinin her birinin çok daha değerli hale geldiğini ve sektörün gelecekte çok kritik bir rol oynayacağını vurgulayan Doç. Dr. Onur Karadal ise, Fakülte olarak teorik bilgiye pratik uygulamaların entegre edilmesinin temel hedefleri olduğunu dile getirdi.