AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İş Birliğinde Ameliyathane ve Cerrahi Hemşireliği Sempozyumu Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde “Enine Boyuna Ameliyathane ve Cerrahi Hemşireliği” konulu sempozyum düzenlendi

15 Şubat Avrupa Ameliyathane Hemşireleri Günü kapsamında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen sempozyumun Onursal Başkanlığını İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile birlikte İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Çalık üstlendi.

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülay Oyur Çelik, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı-2 Başkanı Uzm. Dr. Anıl Esen ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel’in başkanlığında düzenlenen sempozyuma İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Çalık, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı-2 Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Kayhan Ömeroğlu ve Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Uzm. Nedim Çelik katıldı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Çelik yönetimindeki Grup Trio+’nun “Müziğin Sihri” temalı müzik dinletisi ile başlayan ve altı oturum şeklinde gerçekleşen sempozyumda cerrahi ve ameliyathane hemşireliği ile ilgili güncel konular tartışıldı.