İKÇÜ’den 9 Farklı Kooperatiften 42 Katılımcıya Kooperatifçilik Eğitimi Sertifikası
Fotoğraf- Özlem Erörs
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) tarafından gerçekleştirilen Kooperatifçilik Eğitimi programını başarıyla tamamlayan 9 farklı kooperatiften 42 katılımcı için sertifika takdim töreni düzenlendi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin toplumsal katkı politikaları kapsamında online olarak düzenlenen ve İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal ile birlikte fakülte öğretim üyeleri tarafından üç hafta boyunca toplamda 40 saat verilen eğitime, ekonomik ve sosyal açıdan önemli roller üstlenen 9 farklı kooperatifin yönetim kurulu üyeleri katıldı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) tarafından gerçekleştirilen Kooperatifçilik Eğitimi programı sonunda 42 katılımcı sertifika almaya hak kazandı.
İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Yapı Kooperatifi, Mandalina Ekolojik Tarım Turizmi Gayrimenkul İşletme Kooperatifi, Nemrut Kamyon ve S. S. Karşıyaka Pelit Evleri Konut Yapı Kooperatifi, Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Nemrut Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Aliağa Demir ve Organize Sanayi Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi, Narköy Ekolojik Tarım Turizm Geliştirme Kooperatifi, Yunus Konut Yapı Kooperatifi ve Karşıyaka Pelit Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin yönetim kurulu üyelerine belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu tarafından takdim edildi.
Memnuniyet oranı oldukça yüksek olan Kooperatifçilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayan katılımcılar için İKÇÜ VIP Toplantı Salonunda gerçekleşen belge takdim töreninde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Emiroğlu da hazır bulundu.
İKÇÜ “Farklı” Olduğunu Her Yerde Gösteriyor
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin lisans ve lisansüstü düzeyde formel biçimde eğitim veren bir üniversite olmaktan daha fazlasını hedeflediğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, “Üniversite olarak hem bölgeyle hem iş dünyasıyla hem de sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın işbirlikleri geliştirme gayreti içerisindeyiz. Bu anlayışla yürüttüğümüz ulusal ve uluslararası anlamdaki pek çok yaygın eğitim süreci ve organizasyonu Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından koordine ediliyor ve bu konuda pozitif geri dönüşler alıyoruz. Sizlerin katıldığı ve memnuniyet anketlerine göre oldukça yüksek bir seviyede dönütler aldığımız Kooperatifçilik Eğitimi programı da bunun bir parçasıydı. Üniversitemiz eğitim kalitesiyle, yaklaşımıyla, akademik ve idari kadrosuyla “Farkındayız Farklıyız” sloganının gereklerini yerine getiriyor ve farklı bir üniversite olma vizyonuna doğru emin adımlarla ilerliyor. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Bekir Emiroğlu başta olmak üzere emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başarı belgesi almaya hak kazanan tüm katılımcıları da tebrik ediyorum. İyi ki geldiniz. Bundan sonra artık sizler de birer İKÇÜ’lüsünüz. Üniversitemizle ilişkilerinizin devam etmesini gönülden istiyoruz” diye konuştu.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, Kooperatifçilik Eğitimi programına olan ilgiden ve katılım düzeyinden duyduğu memnuniyeti paylaşarak, keyifli ve verimli bir eğitim süreci geçirdiklerini vurguladı ve başarı belgesi almaya hak kazanan katılımcıları tebrik etti.
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Emiroğlu ise, İKÇÜ SEM’in toplumun ihtiyaç duyduğu tüm alanlardaki gelişmeleri yakından takip ederek programlarını bu doğrultuda güncellediğini vurguladı. Kooperatifçiliğin sadece iş dünyasına değil toplumun geneline hitap eden; belirli sektörlerde yer alan bireyler arasında dayanışmayı sağlayan ve başarıyı getiren önemli bir araç olduğunu belirten Doç. Dr. Emiroğlu, bu anlamda özenle kurguladıkları eğitim programıyla katılımcıların kooperatifçilik ile ilgili bilgi ve becerilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Doç. Dr. Emiroğlu, “Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, işlerine saygı duyan ve sürekli olarak kendilerini yenileyen akademik ve idari personeli ile faaliyetlerine devam ediyor. Üniversitemizin “Farkındayız Farklıyız” sloganı çerçevesinde, programlarımıza eğitim almak için başvuran her bir katılımcının iş hayatında ve sosyal olarak başarılı olmasını sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Kooperatifçilik Eğitimi programımızı başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan değerli katılımcılarımızı tebrik ediyorum” dedi.