EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

Hemşirelik Bölümünden Bayraklı Şehir Hastanesi Personeline Rehber Hemşire Eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Bayraklı Şehir Hastanesinde çalışan sorumlu hemşirelere yönelik olarak Rehber Hemşire Eğitim Programı düzenlendi

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü Öğrenme Öğretme Destek Komisyonu tarafından düzenlenen, Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen ve üç gün süren eğitim programı İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Oditoryumu’nda düzenlendi.

Açılış konuşmalarını Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Fatma İncekara Aydın’ın yaptığı eğitim programına Bayraklı Şehir Hastanesinde çalışan sorumlu hemşireler katıldı.

Programın ilk gününde Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melike Ertem tarafından, “Klinik Eğitimin Önemi ve Klinik Rehberlik”, “Hemşirelik Eğitimine Yönelik Öğrenme ve Öğretme Yaklaşımları, Yöntem ve Teknikleri”, “Yetişkin Öğrenme İlkeleri” ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Ayhan Öncü tarafından “Klinik Eğitiminde Değerlendirme Süreci” konuları ele alındı.

Programın ikinci gününde Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı tarafından “Etkili İletişim Teknikleri”, “Etkili Sunum Becerileri”; Dr. Öğr. Üyesi Dilek Ayakdaş Dağlı tarafından “Klinik Eğitiminde Sık Karşılaşılan İletişim Sorunları ve Çözüm Önerileri” ve Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülay Oyur Çelik tarafından “Beceri Karnesi” konu başlıklarında bilgiler verildi.

Programın son gününde ise Doç. Dr. Melike Ertem tarafından “Organizasyonel Eğitim Planlama”, “Klinik Eğitiminde Program Hazırlama Teknikleri”, “Klinik Eğitim Hedeflerine Yönelik Araç, Gereç ve Materyal Oluşturma” konu başlıkları ele alındı ve grup çalışması yapıldı.

Program, hemşirelerin eğitime yönelik geri bildirimlerde bulunmalarının ardından Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı’nın kapanış konuşması ile son buldu.