EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ ile Kutlusan “Eğitim” İçin İş Birliği Yapacak

Üniversite sanayi iş birliğinde örnek protokolleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) son olarak Türkiye’nin en büyük ihracatçı firmaları arasında yer alan Kutlusan Kafes Ekipman ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş ile el sıkıştı

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile Kutlusan A.Ş Genel Müdürü Hasan Büyükkutlu arasında imzalanan protokolün imza töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut da hazır bulundu. 

İki kurum arasında ortak çalışmalar, araştırmalar, projeler gerçekleştirilmesi, her türlü bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesini kapsayan protokolde ayrıca mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik staj imkânları da sağlanacak.

Toplumsal ve Endüstriyel Fayda Temelli Bir Yaklaşımı Benimsiyoruz

Sanayi kuruluşlarında nitelikli makine mühendislerine olan ihtiyacın her geçen gün arttığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, ülkemizde yerli makine sektöründe üretim çalışmalarının yoğun olarak sürdüğüne dikkat çekerek; araştırma-geliştirme, üretim teknolojileri, kalite-kontrol, satış ve pazarlama gibi departmanlarda çalışabilecek nitelikli mühendislerin sektöre kazandırılması adına imzalanan bu gibi protokollerin oldukça önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Köse, “Türkiye, makine sektöründe ihracat potansiyeli yüksek bir ülke konumunda. Özellikle savunma sanayisine ve nükleer enerjiye son yıllarda büyük önem verilmekte bu da makine mühendisine olan ihtiyacı her geçen gün daha da artırmaktadır. Sektörün önemli ihtiyacı ‘kalifiye iş gücü’ gereksinimini karşılarken; üniversitemizin araştırma, geliştirme aboratuvar potansiyelini, sektör temsilcilerimize açarak ilgili firmalarımızın ar-ge kültürüne destek olmak istiyoruz. Kendi üretim ve ürün teknolojilerine sahip ülkeler makine imalat sanayinde öncü konumdadır.  Kutlusan gibi Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyümesine, ihracatına, istihdamına katkı sağlayan sektöründe üretim ve ihracat lideri olan firmalarımızla iş birliğinde olmak bizler için memnuniyet verici. İKÇÜ olarak uluslararası alanda üretilen bilgiyi toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürmeye katkıda bulunmak için geliştirilebilecek her türlü iş birliği platformunda varız” dedi.

Kazanan Türkiye Sanayisi Olacak

Sadece İzmir ve çevresinde tanınırken, geldikleri noktada 5 kıtada bilinen ve tercih edilen bir ‘marka’ haline geldiklerini ifade eden Kutlusan A.Ş Genel Müdürü Hasan Büyükkutlu ise ülkemize yeni pazarlar kazandırmak için kaynak ve yatırımın yanı sıra genç beyinlere olan ihtiyacın altını çizdi. Büyükkutlu, “Türkiye’nin makine sektöründe büyümeyi sürdürmesi ve sektördeki yarışta rekabetçi olması en başta inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarını sürdürebilir kılmasından geçmektedir. 2000 yılında dünyada ilk üçe girme hedefi koymuştuk. Allah’a şükürler olsun bu hedefimize ulaştık ve ikinci olduk. Şimdiki hedefimiz dünya birinciliğidir. Bu hedefe ulaşmak için gençlerimizle, değerli akademisyenlerimizle oluşturacağımız sinerji ve birlikteliklere öncelik vererek var gücümüzle çalışacağız. Bu sayede genç mühendis adaylarımız da Kutlusan mühendislerinden edinecekleri tecrübeleri harmanlayarak, Türkiye sanayisine katkı sağlayacak şekilde pratiğe dönüştürebileceklerdir. İKÇÜ ile global pazarda yer bulan, rekabetçi ve yenilikçi çözümlerin üretilmesi için ortak çalışmalar yürüteceğimiz için oldukça mutluyuz” diye konuştu.