İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden “Kavramlarla İnovasyon ve Yenilikçilik Yaklaşımları” Semineri
Fotoğraf- Tuğçe Yetgin
Muhabir- Asya Meyda Birlik
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen girişimcilik seminerlerinin ikincisi “Kavramlarla İnovasyon ve Yenilikçilik Yaklaşımları” başlığı altında gerçekleşti
İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar öncülüğünde Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde Proje Genel Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Tuğbanur Özen Balaban konuşmacı olarak yer aldı. Son sınıf öğrencilerinin mezun olmalarından sonraki kariyer planlamalarına yardımcı olacak bilgileri içeren seminere çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğrenci Odaklı Bir Üniversiteyiz
Seminerin açılış konuşmasını yapan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, geçtiğimiz hafta “Girişimciliğe Genel Bir Bakış” başlığı altında ilkini gerçekleştirdikleri girişimcilik seminerlerinin “Kavramlarla İnovasyon ve Yenilikçilik Yaklaşımları” konulu ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti paylaştı. Seminerleri girişimciliğe dair öğrencilerde farkındalık oluşturmak üzere düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Bombar, yenilikçilik ve girişimcilik konularının Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (MÜDEK)’nun program çıktıları arasında da yer aldığını hatırlattı. İKÇÜ’nün ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin öğrenci odaklı olduğuna vurgu yapan Dekan Prof. Dr. Bombar, öğrencilerin düşüncelerini önemsediklerini belirterek, onlara hocalarıyla çekinmeden iletişim kurarak girişimcilik fikirlerini hayata geçirmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Bombar, “Hepimiz burada sizler için, üniversitemiz için çalışıyoruz. Hep beraber bu iş birliğini devam ettireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.
İnovasyon Bir Gereklilik ve İhtiyaç
Öğr. Gör. Dr. Tuğbanur Özen Balaban, “İnovasyon bir gereklilik ve ihtiyaç aslında. Bunu yıllar içinde daha fazla fark edeceğiz ve bu yönde teknolojik olarak ilerlemeyi hedefliyoruz. Robot teknolojisi olsun, yapay zekâ teknolojisi olsun bunlar insanların ilerleme ihtiyacı doğrultusunda ortaya çıkmış teknolojilerdir. Dolayısıyla bu süreklilik devam edecek. Dünyayı belki uzay çağına götürecek teknolojiler bunlar” dedi. Geçen hafta verilen “Girişimciliğe Genel Bir Bakış” adlı semineri hatırlatan Öğr. Gör. Dr. Balaban, “İnovasyon ve girişimcilik iç içe düşünülmesi gereken kavramlar. Girişimciliğe yönelik iş fikirleriniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz. Size hem inovasyon hem girişimcilik konusunda yön vermeye çalışıyoruz. Mezun olduğunuzda ya bir işe gireceksiniz ya da bir iş sahibi olacaksınız. Dolayısıyla size aşılamak istediğimiz bu yetkinliklere ihtiyacınız olacak. Bu tür organizasyonlarda öğrencilerimizi her zaman görmek isteriz” şeklinde konuştu. Sunumunu İngilizce gerçekleştiren Öğr. Gör. Dr. Balaban, “İnovasyon Nedir?”, “İnovasyonun Avantajları”, “Sosyal İnovasyon”, “Yıkıcı İnovasyon”, “Artan İnovasyon” ve “İnovasyonun Gelişimi” başlıklı konulara yer verdi.
Büyük ilgi gören seminer, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.