EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ SKS Mühendislik Topluluğu “Fikirden Gerçeğe” Başlıklı Seminer Düzenledi

Fotoğraf- Aleyna Arslanbaş

Muhabir- Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Mühendislik Topluluğu “Fikirden Gerçeğe” başlıklı seminer düzenledi

Topluluk Etkinlik Salonunda gerçekleşen seminerde konuk konuşmacı olarak yer alan Elektrik Elektronik Mühendisi Serap Serçe İKÇÜ’lü öğrencilere sektöre dair deneyimlerini aktardı.

“Gençlere Tavsiyem Cesur, Araştırmacı ve Çalışkan Olmaları”

İKÇÜ’lü mühendis adaylarına tavsiyelerde bulunan Serçe, “Olabildiğince cesur ve araştırmacı kişiler; fikirlerini gerçekleştirmek için çok çalışan ve asla vazgeçmeyen mühendisler olmalısınız. Bana en büyük katkıyı, henüz öğrenciyken bölümümle alakalı bir yerde çalışıyor olmam sağladı. Alanınızdaki farklı işleri deneyimlemek, projelerde yer almak kendinize olan güveninizi arttıracaktır. Kendinizi sürekli deneyin ve ölçün; içinde yer aldığınız projelerin devamlılığını izleyin” şeklinde konuştu.

Öğrencilere satış-pazarlama konusunda da kendilerini geliştirmelerini ve fikirlerini gerçekleştirmekten vazgeçmemelerini tavsiye eden Serçe, “Mücadele tecrübeyi getiriyor, tecrübe de başarıyı. O yüzden kolay vazgeçmemek ve mücadele etmek çok önemli” dedi.

Seminer, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.