AkademiEn GüncelİKÇU

TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünü Alan İKÇÜ’lü Bilim İnsanları Deneyimlerini Paylaştı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü 2022 ve 2023 yıllarında alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğretim üyeleri Doç. Dr. Utku Kürşat Ercan ve Doç. Dr. Didem Şen Karaman deneyimlerini paylaştı

TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü 2022 yılında ilk defa İKÇÜ’ye getiren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Kürşat Ercan ile 2023 yılında almaya hak kazanan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Şen Karaman, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Proje Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı etkinliğinde tecrübelerini aktardılar. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (GEBİP) Deneyim Paylaşımı etkinliğine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar ile Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın ve akademisyenler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülü doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanında çalışan üstün nitelikli ve başarılı genç bilim insanlarının bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmelerini, kendi çalışma gruplarını oluşturmalarını ve uluslararası düzeyde yaptıkları nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik etme amacıyla 2001 yılından bu yana her yıl veriliyor. Bilimsel proje ve çalışmalara destek veren, bilim insanlarını bu yönde teşvik eden ve henüz genç bir üniversite olmasına rağmen TÜBA-GEBİP ödüllerinde iki kez temsil edilen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bilimsel anlamdaki başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

İKÇÜ Adına Bir Süreci Başlatmak Umut Veriyor

TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü 2022 yılında ilk defa İKÇÜ’ye getiren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Kürşat Ercan, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) adına bir süreci başlatmış olmanın umut verici olduğunu dile getirerek ödülü almaktan duyduğu mutluluğu paylaştı. “Ödülü almış olmaktan dolayı gururluyum. Aslında bu, proje bazında bireysel bir başvuru gibi görünse de arkasında büyük bir ekip var. Birlikte çalıştığımız hocalarımıza, destekleyen ve katkı sunan araştırmacı öğrencilerimize teşekkür etmek isterim. Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını almış olduk” dedi. Yeni bir tedavi modelitesi olan atmosferik soğuk plazmanın meme kanseri tedavisinde kullanımı üzerinde çalıştıklarını aktaran Doç. Dr. Ercan, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödüllerine başvuru ve değerlendirme süreci ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.

Ödüle Layık Görülmek Onur Verici

TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü almış olmanın gelecekte yapmayı planladığı araştırmalara ve bilimsel katkılara yönelik motivasyonunu arttırdığını ifade eden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Şen Karaman, “TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü almamla sonuçlanan süreç, hem profesyonel anlamda hem de akademik olarak geliştirmiş olduğumuz çıktıların etkilerini görebildiğim bir deneyim alanı oldu benim için. Ödüle layık görülmek ise gerçekten onur verici. Bu ödül, akademik yaşamımda bir dönüm noktası değil elbette, yoldaki yapı taşlarından birini ifade ediyor. Kendimizi araştırmacı olarak ulusal ve uluslararası anlamda konumlandırmamızı da sağlıyor” dedi. Antimikrobiyal dirence karşı geliştirilen nano sistemlerin yenilikçi bir sensör aracılığıyla tayin edilmesi ve antimikrobiyal dirence karşı etki göstermesinin aydınlatılması ve potansiyelinin incelenmesini üzerine kurguladıkları proje ile geleneksel antibiyotik tedavilerin handikaplarını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirten Doç. Dr. Karaman, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödül süreci ile ilgili deneyimlerini aktardı.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.