AkademiİKÇUSosyal

İşletme Bölümünden Pazarlama ve Marka Yönetimi Sohbetleri

Fotoğraf- Ahmoudou Mohamed

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ile İKÇÜ SKS İşletme Topluluğu tarafından Pazarlama ve Marka Yönetimi konulu akademik sohbet programı düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencilerinin Pazarlama ve Marka Yönetimi alanındaki en güncel konuları ve en yenilikçi yaklaşımları Dijital Pazarlama, Pazarlama İletişimi ve Pazarlamada Güncel Konular başlıklarında üç oturumda ele aldıkları programa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tunca Tabaklar, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evrim Mayatürk Akyol ve SKS İşletme Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nisa Akın ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Programın “Dijital Pazarlama” başlıklı ilk oturumunda Asya Öykü Günindi, Dilara Kardelen Fidan, Rüya Yetim, Elif Doğa Yıldız, Canan Karakaya, Gülben İncekaş ve Ceyda Özer dijital pazarlama türleri, yaklaşım ve stratejileri ile ilgili bilgiler vererek dijital pazarlama kampanyalarından örnekler sundular. “Pazarlama İletişimi” başlıklı ikinci oturumda Ayşenur Ekrem, Azra Koç, Lara Aysel Atalay, Çelik Can Sert, Rabianur Sancak, Osman Karyağdı, Eren Ergün ve Özlem Eles marka yönetiminde pazarlama iletişiminin önemini ortaya koyan sunumlar yaptılar ve pazarlama iletişimi modelleri ve kanallarına değinerek doğru bir pazarlama iletişiminde ihtiyaç duyulan stratejiler ve teknikler hakkında bilgi verdiler. “Pazarlamada Güncel Konular” başlıklı üçüncü ve son oturumda ise Dila Civelek, Mahmut Atakan Kılınç, Berk Aksu, İsa Günay, Mahmut Zeki Ceylan, Sıla Bozdağ ve Numan Said Kılınç gelişen teknolojilerin ve değişen yaşam koşullarının ortaya çıkardığı güncel pazarlama teknikleri hakkında detaylı bir sunum yaptılar. 

Programın son kısmında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tunca Tabaklar, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evrim Mayatürk Akyol ve SKS İşletme Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nisa Akın öğrencilerin sunumları ile ilgili görüşlerini paylaşarak geri bildirimde bulundular. 

Genç İşletmecilerden Doyurucu Sunumlar

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tunca Tabaklar, genç işletmecilerin henüz öğrencilik dönemlerinde detaylı ve doyurucu bir sunum yapmalarının değerinden bahsederek bütün öğrencileri tebrik etti ve başarılar diledi. 

Bu Bir Keşif Süreci

İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evrim Mayatürk Akyol, öğrencilik hayatlarının ilk sunumlarında, genç işletmecilerin bu kadar iyi aktarımlarda bulunmasından dolayı memnuniyetini paylaştı. Prof. Dr. Akyol, “Bu bir keşif süreci. Her biriniz kelimelerinizle aslında neler yapabileceğinizi keşfederek bizlere gösterdiniz. Bunlar sizin, kendinizi hangi alana yakın hissettiğinizi, nerde rahat hissettiğinizi ya da hangi alanda çalışmak isteyeceğinizi belirleyen tecrübeler. Sizlerle gurur duyuyor ve hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Geri Bildirim Aslında Bir Hediyedir ve Onu Almak Gerekir

İşletme Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nisa Akın ise, “Pandemi döneminde, uzaktan eğitim süreci boyunca birlikte öğrenmeyi bu kadar güzel deneyimleyememiştik. Sizlerle birlikte ben de birçok yeni şey öğrendim. Bu deneyimi bizlere yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek öğrencilerin yaptıkları başarılı sunumlardan dolayı memnuniyetini ifade etti. Öğrencilerin pazarlamanın yeni ve teknolojik taraflarını, alandaki güncel gelişmeleri aktarmalarının kendisindeki keşfetme arzusunu arttırdığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Akın, oldukça öğretici olan sunumlar sayesinde, işin teorisinden hep birlikte sıyrılma fırsatı bulduklarını da sözlerine ekledi. Programın, yeni kuşağın takip ettiği meselelere olan aşinalıklarını sorgulamalarına yol açtığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Akın, bu durumun kendisinde yeni bir öğrenme hevesi yaratması nedeniyle heyecan duyduğunu söyledi.  Dr. Öğr. Üyesi Akın, “Geri bildirim aslında bir hediyedir ve onu almak gerekir” diyerek konuşmasını noktaladı.