AkademiEn GüncelİKÇU

Emekliye Ayrılan İKÇÜ SBBF Kurucu Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe’ye Vefa Programı 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF) Kurucu Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe için vefa programı düzenlendi

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesine 2013 yılında kurucu dekan olarak atanan ve bir dönem rektör yardımcılığı görevini de üstlenen Prof. Dr. Turan Gökçe için İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen vefa programına İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Prof. Dr. Muhsin Akbaş, SBBF Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Arık, SBBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Geçit, Genel Sekreter Yardımcısı M. Enes Uzun, bölüm başkanları ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program, Prof. Dr. Turan Gökçe için hazırlanan kısa film gösterimi ile devam etti.  

Bizimki Bir Kader Arkadaşlığına Dönüştü

Programın açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, SBBF Kurucu Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe’ye İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne olan katkılarından dolayı teşekkür etti. İKÇÜ’de Prof. Dr. Gökçe ile aynı dönemde göreve başladıklarını ifade eden Prof. Dr. Köse, “Ben İslami İlimler Fakültesi kurucu dekanıydım, Prof. Dr. Turan Gökçe hocam SBBF kurucu dekanıydı. Sonrasında, rektör yardımcılığı görevini de aynı zamanda yaptık. Kuruluşlarda yer almak her zaman önemlidir. Temelde bir harcınız bulunuyor ve kurum ayakta kaldığı müddetçe sizin oradaki hatıralarınız da bir anlam ifade ediyor. Turan hocamızın hem üniversitemize hem de Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesine yapmış olduğu katkılar her türlü takdirin üzerindedir. Bu sebeple kendisine ve ailesine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Türkiye’nin akademik anlamda ileri bir seviyeye geldiği bir dönemde İKÇÜ’de göreve başlamalarının kendileri açısından bir avantaj olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, aynı süreç içerisinde ve devamında hem FETÖ’nün Türkiye’ye yapmış olduğu operasyondan İKÇÜ’yü korumaya birlikte çaba harcadıklarını hem de pandemi dönemini yaşadıklarını anlattı. “Bir üniversitenin kuruluş aşamasında karşılaştığı bu tür zorluklar ihtiyaçların karşılanması konusunda bizi zorladı elbette fakat hocamızın bu konudaki gayretleri de her türlü takdiri hak eden türdendi. Böyle olunca bizimki bir kader arkadaşlığına dönüştü” diyen Prof. Dr. Köse, ilim adamı için emekliliğin mümkün olamayacağını, bunun Prof. Dr. Gökçe için sadece bir mekan değişikliği anlamına geldiğini dile getirdi. Prof. Dr. Köse, “Bunu bir ayrılık olarak da görmüyorum çünkü ayrılık gönüllerden çıkmak demektir. Hocamız her zaman gönlümüzde olacak. Kapılarımız da gönüllerimiz de her zaman kendisine açık. Her zaman kendisiyle irtibatta olacağız. Bundan sonraki hayatında kendisine bereketli ömürler diliyorum. Teşekkürlerimi arz ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Gökçe Her Birimizin Hayatına Dokundu 

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan ise, “SBBF Kurucu Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe hocamıza bir vefa programı düzenledik; şu anda 2760 öğrencisi ve yaklaşık 126 akademisyeniyle, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin hedeflerini benimsemiş bir fakülte olma yolundayız ve bunu da şüphesiz Prof. Dr. Turan Gökçe hocamıza borçluyuz. O, her birimizin hayatına dokundu. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından program, SBBF Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Akkuş Yiğit’in “Bölüm Kurucusu Olarak Turan Gökçe”, SBBF Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ünal’ın “İdareci Olarak Turan Gökçe”, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Telci’nin “Bir Dost Olarak Turan Gökçe”, İKÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı öğrencisi Özer Hatip’in “Hoca Olarak Turan Gökçe” ve Doç. Dr. Gökçenur Gökçe’nin “Baba Olarak Turan Gökçe” başlıklı konuşmaları ile devam etti.

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe’nin veda konuşmasının ardından program plaket ve hediye takdimi ile birlikte sona erdi.