En GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesinin Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri Devam Ediyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi, İzmirlilerle birlikte Sağlıklı Yaşam Yürüyüşlerine devam ediyor

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat İl Kurulu’nun sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek ve İzmirlileri aktif bir yaşam tarzına teşvik etmek amacıyla aldığı karar doğrultusunda İKÇÜ Tıp Fakültesi Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Kurulu tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri etkinliği Balçova Terapi Ormanında gerçekleştirildi.

Yürüyüşe katılan İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özmen, hareket etmenin sağlıklı bir yaşam için temel bir adım olduğunu ve toplumda bu bilincin arttırılması gerektiğini belirterek, ”Yürüyüş, romatolojik hastalıklarda eklem hareket açıklığını arttırmak ve korumak; kas gücünü, dayanıklılığını ve kemik yoğunluğunu artırmak amacıyla kullanılabilecek egzersiz yöntemlerinden biridir. Engeli olmayan herkes tarafından kolayca yapılabilir. İhtiyacınız olan uygun bir ayakkabıdır. Yürüyüşü doğada yapmanın ise stresi ortadan kaldırmaya yardımcı olmak gibi pek çok katkısı vardır” şeklinde konuştu. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kalite Koordinatörü ve Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz ise Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri etkinliğinin toplumsal faydalarına vurgu yaptığı konuşmasında, “Sağlıklı yaşam, bir hekimin rol model olarak da hastalarına hizmetidir. Yaşam tarzı olarak sağlıklı etkinlikleri benimsemek için yaparak, yaşayarak öğrenme en güzel aktivitedir. Bu tür etkinlikler, toplum sağlığına katkı sağlamanın yanı sıra şehrimizi daha aktif bir yaşam tarzına da teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.