AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Turizm Fakültesi İzmir Ticaret Tarihi Müzesine Teknik Gezi Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından İzmir Ticaret Tarihi Müzesine teknik gezi düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye’nin ilk ticaret müzesi olarak 2003 yılında kurulan ve kentin kimliğini, ticaret ve kültürle şekillenen tarihini, günümüze miras kalan arkeolojik ve etnografik eserleri tanıtmayı amaçlayan İzmir Ticaret Tarihi Müzesi’ne teknik gezi düzenledi.

Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği gezide, İzmir Ticaret Odası Müze ve Arkeolojik Hizmetleri Yönetmeni Dr. Ayşegül Selçuki Uysal, İzmir tarihi, İzmir’in tarihi kent meydanları, tarihsel süreçte İzmir’in ticari önemi ve geçmişten günümüze şehrin gelişim süreci hakkında bilgiler aktardı.

Gerçekleştirilen teknik geziyle İzmir’e dair bilgiler edinen öğrenciler aynı zamanda müzedeki seramik ve cam eserleri, sikkeleri ve kalıntıları inceleme fırsatı da buldular.