EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de “Kamu Hizmetlerinde Bilgi ve Belge Yönetimi” Paneli

Fotoğraf- Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF) Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile SKS Bilgibilim Topluluğu tarafından “Kamu Hizmetlerinde Bilgi ve Belge Yönetimi” konulu panel düzenlendi

“Kamu Hizmetlerinde Bilgi ve Belge Yönetimi” paneli İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Gökkurt Demirtel’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanı Serkan Menteş ile İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tunçez’in panelist olarak yer aldığı program, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlendi. Panele İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, fakültenin öğrencilerle iç içe, gönül gönüle çalıştığını vurgulayarak, Bilgibilim Topluluğu’nun Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile birlikte düzenlediği “Kamu Hizmetlerinde Bilgi ve Belge Yönetimi” panelinin de bu yaklaşımın bir yansıması olduğunu ifade etti. “Genç bir üniversitenin, genç bir fakültesi olarak düzenlediğimiz etkinliklerle öğrencilerimizin bilgi birikimlerini ve donanımlarını üst seviyelere çıkarmayı umuyoruz” diyen Prof. Dr. Şaban Doğan, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Gökkurt Demirtel ise etkinliğin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile üniversite üst yönetimine teşekkür etti. Prof. Dr. Demirtel, etkinliğin öğrenciler için verimli geçmesini dileyerek sözlerini noktaladı. 

Teknolojiye Hâkim Olmak Önemli

Bilgi ve Belge Yönetimi Hizmetleri’nin kamudaki gelişim süreci hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanı Serkan Menteş, genç meslektaşlarıyla böyle bir etkinlik vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu paylaştı. İnteraktif bir sunum gerçekleştiren Başkan Serkan Menteş, bilgi ve belge yönetimi alanının kamu kısmında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Günümüzde, teknolojiye hâkim olmanın büyük önem taşıdığını kaydeden Serkan Menteş, “Teknolojiyi iyi bilmek, işimizin en önemli koşulu. Bizler, bilgiyi yönetmeye talip olan kişileriz, bunun nasıl gerçekleştiğini her koşulda ve en iyi şekilde bilmek durumundayız” dedi. 

İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tunçez ise teknolojinin hızla gelişmesinin en fazla Bilgi ve Belge Yönetimi alanını etkilediğini belirtti. Tunçez, “Teknolojiden doğrudan etkilenen ve onunla gelişen bir alan varsa o da Bilgi ve Belge Yönetimi’dir. Bu sebeple bizler, teknolojiyi bilen, anlayan ve doğru ifade eden kişiler olmalıyız. İyi bilmediğimiz taktirde, yaptığımız işte hataya açık hale geliriz” dedi. 

 Panel, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.