AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Bilim İnsanı Prof. Dr. Küçükbayrak Başarı Hikayesini Anlattı

İstatistik alanında Türkiye’nin En Genç Kadın Profesörü olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü Temel Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak, SKS IEEE Topluluğu tarafından düzenlenen programda başarı hikayesini anlattı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü Temel Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak’ın kariyer öyküsünü anlattığı, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen programa Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

 “Üniversitenin En Önemli Yapı Taşı Öğrenciler”

Programın açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, öğrencilerin böylesi etkinliklere yoğun bir biçimde katılımını görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Prof. Dr. Bombar, “Üniversite gibi kapsamlı bir organizasyonun en önemli yapı taşı siz sevgili öğrencilerimizsiniz. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olarak öğrenci odaklı hareket etmeye çalışıyoruz. Geleceğinizi ve kariyerinizi güzel bir şekilde şekillendirmeniz, toplumda daha iyi bir yer edinebilmeniz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bizler de kariyer yaşamımızda benzer süreçlerden geçtik. Bugün, Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak hocamız sizin için kendi kariyer yaşamından çok kıymetli bilgiler aktaracak” şeklinde konuştu. 

 Her Başarı Kendine Özgüdür

İstatistik alanında Türkiye’nin En Genç Kadın Profesörü olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü Temel Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak, “Konuşmamın başında her başarının kendine özgü olduğunu söylemek isterim. Başarıya ulaşmak için bir yola çıktığımızda, planlı olmak ve buna göre hareket etmek çok önemli. Sizlere, kendi serüvenimi anlatmak için buradayım” dedi. 2015 yılında Yardımcı Doçent olarak atandığı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde 2017 yılında henüz 30 yaşında iken İstatistik Doçenti unvanı alarak alanında önce Türkiye’nin en genç kadın doçenti; 2022 yılında 35 yaşında aldığı profesörlük unvanıyla ise Türkiye’nin en genç kadın profesörü olan Prof. Dr. Küçükbayrak, eğitim hayatından detaylı bir şekilde bahsetti. İlkokuldan beri matematiği çok sevdiğini anlatan Prof. Dr. Küçükbayrak, Matematik Bölümü’nde okurken ikinci sınıfta aldığı “Olasılık Teorisi” derslerinin hayata bakış açısını değiştirdiğini anlattı. Süreç içerisinde karşılaştığı zorluklardan bahseden ve deneyimlerini aktaran Prof. Dr. Küçükbayrak, genç yaşında ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar hakkında da bilgi verdi.