AkademiEn GüncelİKÇU

Sektör İKÇÜ’de

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Proje Genel Koordinatörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı İKC-ENSO Mühendislik Topluluğunun iş birliği ile düzenlenen “Sektör İKÇÜ’de” başladı

Kariyer günü etkinlikleri şeklinde 3 güne yayılan zengin içeriğiyle sektör temsilcilerinin yanı sıra mühendislik öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği  “Sektör İKÇÜ’de” için düzenlenen açılış törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut,  Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Yalçın, Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın, İKC ENSO topluluk başkanı Yağmur Atak, çok sayıda mühendislik öğrencisi ile farklı sektörlerden gelen üst düzey yöneticiler katıldı.

Programda katılımcılara seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, İKÇÜ’nün “araştırma üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen genç bir üniversite olduğunu belirterek akademik başarılarıyla İzmir’deki üniversiteler arasında her zaman ilk üçte yer aldığını ve Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında da ilk otuzun içinde yer bulduğunu söyledi. 

Yeter ki Proje Üretin

Başarısını her yıl arttıran bir üniversite olarak İKÇÜ, tüm akademik birimlerdeki akademisyenlerin ve öğrencilerin ulusal ve uluslararası ölçekte projeler üretmelerini güçlü şekilde desteklediklerini ifade eden Prof. Dr. Akbulut, “Sanayi ile ortak yapılacak her türlü proje ve iş birliğinin nitel ve nicel olarak artmasını ve katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesini çok önemsiyoruz. Özellikle son dönemde Rektör hocamızın öncülüğünde çevremizdeki büyük sanayi kuruluşları ile ikili iş birliği protokolleri yaparak üniversitemizin büyük bir akademik potansiyele sahip olduğunu ve ortak çalışmalara hazır olduğumuzu bizzat yöneticilere ve yönetim kurullarına iletiyoruz. Bu doğrultuda, Kuzey İzmir TEKMER A.Ş,.İKÇÜ  TTO A.Ş. ve son olarak ilan edilen Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) gibi yapılar aracılığıyla bilimsel bilginin teknolojiye dönüştürülmesi ve sanayi ile iş birliklerini güçlendirmek için çalışmalar artarak devam etmektedir. Üniversitemizin iki sanayinin ortasında yer alması ve İzmir’in kuzey aksındaki sanayi bölgelerine yakınlığı da farklı sektörlerden firmalarla yakın iş birliği içerisinde olmamıza ilave katkı sağlamaktadır. Kapımız proje üretmek, sanayi ile iş birliği yapmak, ulaşamadığı firma ile iletişime geçmek isteyen tüm hocalarımıza sonuna kadar açık” dedi.

Odağımızda Hep Öğrencilerimiz Var

Dekan Prof. Dr. Gökçen Bombar ise fakülte  faaliyetlerinde öğrenci odaklılığı benimsediklerini, öğrencilerin gerek okul hayatında gerekse de mezuniyet sonrası yaşamlarında başarılı olmaları için yoğun şekilde çalıştıklarını vurguladı. Dekan Prof. Dr. Bombar, “Tüm faaliyetlerimizde öğrencileri sektördeki önde gelen firmalarla buluşturarak sektörel bilgi edinmelerine, iş hayatına hazırlanmalarına ve kariyer ile staj süreçlerinde destek olmak için kapsamlı yol haritaları çiziyoruz. Geleceğin başarılı İKÇÜ’lü mühendislerinin vizyonlarında önemli sektör temsilcilerimizden gelen katkılar bizler için çok değerli. Bu anlamda bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza verdikleri destekler için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Mülakat Simülasyonları İlk Defa Uygulanacak 

Katılımcı firmalar arasında İKÇÜ MMF mezunu Doruk Can Mutlu’nun HAVELSAN İş Geliştirme ve Satış Uzmanı olarak çalışma hayatında yer almasından duyduğu mutluluğu da paylaşan Prof. Dr. Bombar, “Sektör temsilcilerinin arasında mezunlarımızın bulunması, bir zamanlar bu salona öğrencimiz olarak oturan ancak bugün sahnede yer alacak olması beni özellikle duygulandırdı, gururlandırdı. Etkinliğimizde Volkan İtfaiye Araçları, HAVELSAN, Lukoil, CMS, Schneider Electric, Eldor Group, Dräger, Reeder ve Sağlam Metal gibi güçlü grupların temsilcileri öğrencilerimizle birebir görüşerek iş veya staj imkanları ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktaracak. Ayrıca İKÇÜ KAGEM’in organize ettiği, Vestel, Eldor Group, NISO Yazılım Teknolojileri firmalarının katılımlarıyla ilk defa uygulanacak olan Mülakat Simülasyonları yapılacak. Böylece öğrencilerimiz işe alım uzmanları ile birebir görüşme imkânı bulacak ve kariyerlerinde önemli bir deneyim elde etmiş olacaklardır. Davetimizi geri çevirmeyerek üniversitemize gelen öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle bir araya gelmek için değerli zamanlarını ayıran şirket temsilcilerine, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğrenci topluluğumuzun başkanı Yağmur Atak’a ve adını şu an söyleyemediğim organizasyonda görev alan tüm öğrencilerimize, İKÇÜ KAGEM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Yalçın ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Murat Can Başaran’q ve SKS Daire Başkanlığımıza teşekkür ederim”şeklinde konuştu.

Üç Gün Dolu Dolu

İKC – ENSO MÜSEB’2024 Mühendislik & Sektör Buluşmalarının ilk gün yapılan firma oturumlarında, Lukoil Türkiye Satışlar Genel Müdür Yardımcısı Murat Caba, İnsan Kaynakları Müdürü Anıl Gür, CMS Jant ve Makina Sanayi A Ş ‘ de Grup Arge ve Kalıp Tasarım Müdürü Eren Bozkurt, HAVELSAN İş Geliştirme ve Satış Uzmanı Doruk Can Mutlu ile Schneider Electric Veri Bilimi Uzmanı Mervenur Gülel gençlerle sektörleri hakkında bilgiler paylaştı.

Ayrıntılı programın web sitesinde yayımlandığı “Sektör İKÇÜ’de” 10 Mayıs’ta Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasında farklı mühendislik alanlarında görev yapan sektör temsilcilerini öğrencilerle buluşturacak görüşmelerle sona erecek.