AkademiEn GüncelİKÇU

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinden Yurtdışı Akademik Deneyim Paylaşımı Toplantısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen Yurtdışı Akademik Deneyim Paylaşımı toplantılarının ikincisi gerçekleşti

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Arş. Gör. Hüseyin Enes Balcı’ın yurtdışı akademik deneyimlerini aktardığı toplantı Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda düzenlendi. 

Erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında 2022 yılında İtalya’nın Roma La Sapienza Üniversitesi’nde bulunan Arş. Gör. Balcı, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından ikincisi düzenlenen Yurtdışı Akademik Deneyim Paylaşımı toplantısında tecrübelerini paylaştı. 

Süreç hakkında bilgi veren Arş. Gör. Balcı, başvuru aşamasını anlatarak, yurtdışında geçirdiği süre boyunca edindiği deneyimleri ve izlenimlerini paylaştı. Erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında yurtdışına çıkacak öğrencilerin karşılaşabileceği olası güçlüklere de değinen Arş. Gör. Balcı Avrupa kültürü, sosyal yaşamı ve orada bulunan öğrencilerin yapabilecekleri etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Erasmus sürecinde Avrupa ülkelerine yapmış olduğu gezilerden anekdotlar aktaran Arş. Gör. Balcı, bu gezilere dair anılarını katılımcılarla paylaştı. Toplantı, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.