EğlenceEn GüncelİKÇUTiyatro

Tiyatro Topluluğu İKÇÜ FEST’24’te “Küheylan” Oyunu ile Sahnede

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Tiyatro Topluluğu İKÇÜ FEST’24’te “Küheylan” oyunu ile sahne aldı

Peter Shaffer’ın gerçek bir olaydan esinlenerek kurgulayıp kaleme aldığı, Broadway’de 1200 kez sahnelenen Tony ödüllü başyapıtı “Küheylan”, İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda sahnelendi. Equus ismiyle sinemaya da uyarlanan ve İKÇÜ SKS Tiyatro Topluluğu’nun başarılı bir şekilde sahnelediği oyuna İKÇÜ’lü tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. 

Tutkularının esiri olup gerçekleştirdiği korkunç bir olaydan ötürü hastaneye yatırılan 17 yaşındaki Alan Strang ile onu analiz eden ve iyileştirmeye çalışan psikiyatrist Marta Dysart’ın hikayesini ele alan oyun, “var olan bir tutku yok edilebilir belki ama olmayan bir tutku ortaya çıkarılabilir mi?” sorusu üzerinden toplumun tasarladığı normallik kodlarını tartışmaya açıyor. 

Yönetmenliğini Şen ol Çavdar’ın, Yardımcı Yönetmenliğini Ceren Murat’ın yaptığı; teknik kısımda Büşra Köse ile Azra Candan ve İlayda Günaydın’ın yer aldığı; İpek Yıldız’ın Kulis Amiri olduğu iki perdelik oyunu Arslan Bektaş, Canberk Özkıran, Dilara Çalışkan, Eylül Ak, Fahrettin Dönmez, Nehir Özkan, Özge Turan, Özgür Ayaz ve Şevval Şahin sahneledi.