AkademiEn GüncelİKÇUTeknoloji

Mekatronik Mühendisliği Öğrencilerinin Birbirinden Özel Projeleri Görücüye Çıktı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri ilgi gördü

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi fuaye alanında görücüye çıktı. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programında kabul alan ve “Haluk Sılay Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışmasında birincilik ve ikincilikle ödüllendirilen projelerin de yer aldığı sergi, İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar ile Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkin Gezgin’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Sergi hakkında konuşan Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkin Gezgin, “Öğrencilerimiz bir yıl boyunca, seçtikleri konular üzerine araştırmalar yaparak, problemleri tanımlayarak bir ürün prototipi oluşturdular ve bu aşamaya getirdiler. Her biri çok başarılı bir süreç geçiren öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.  Mekatronik Mühendisliği Bölümünde öğrencilere proje tabanlı bir eğitim verdiklerini belirten Doç. Dr. Gezgin, geleceğin teknolojileri olan robotik ve mekatronik sistemleri tasarlayan öğrencilerin, sanayide ve akademide karşılaşılan problemlere çözüm üretmelerinin önemini vurguladı.