AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Türkçeyi İKÇÜ’de Öğrendiler

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet heyecanı, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile devam etti. Farklı ülkelerden öğrencilere Türkçeyi en iyi şekilde öğretmek için eğitim hayatına devam eden İKÇÜ TÖMER’de 57 uluslararası öğrenci mezuniyetlerini kutladı

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ali Osman Abdurrezzak’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Arık, İzmir Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çevik, Merkez Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Yasemin Kocabaş ve Öğr. Gör. Nuşin Sunar, öğretim görevlileri, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Dünyanın Her Yerinde Temsilcimizin Olması Gurur Kaynağı 

A1 seviyesi ile başlayan, C1 seviyesine yükselerek mezun olmaya hak kazanan öğrencileri kutlayan Merkez Müdürü Doç. Dr. Ali Osman Abdurrezzak, Türkçe öğrenmek üzere İKÇÜ’ye gelen uluslararası öğrencilerin aynı zamanda Türk kültürünün de bir parçası haline geldiklerini aktardı.  Doç. Dr. Abdurrezzak, “Dil öğretiminin, o dilin konuşulduğu coğrafyanın kültürünün tanınmasıyla mümkün olabileceğinin bilinciyle Türk kültürüne ait pek çok değeri öğrencilerimize tanıtıyor; öğrencilerimizin birer kültür elçisi olarak yetiştirmesi için çalışıyoruz. Merkezimiz, Türkçeyi en iyi şekilde öğretmenin yanı sıra uyguladığı sosyal ve kültürel programlarla Türkiye’nin tarihî ve kültürel zenginlikleriyle doğru tanıtılmasına katkı sunmaktadır. Ülkelerimiz arasındaki sosyal, kültürel, politik ve ekonomik bağların gelişmesi için dünyanın her yerinde temsilcimizin olması ayrı bir gurur kaynağı” diye konuştu.

Mezun öğrenciler adına veda konuşması yapan Ekvador’lu Jamil Alejandro, geçirdikleri süre zarfında çok güzel anılar biriktirerek Türkçe’yi öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı ve verdikleri destek için bütün öğretim elemanlarına teşekkür etti. 

Programda, Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Özden ve Doç. Dr. Mücahit Yalçın Öztüfekçi yönetimindeki koro, İKÇÜ TÖMER marşını söyledi. Video gösterimi ve Türkçe söylenen şarkıların ardından, Rusya, Cezayir, Ekvador, Fas, Filistin, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Malezya, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Somali, Türkmenistan ve Yemen’den gelen öğrencilere mezuniyet sertifikaları takdim edildi