AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesinde 132 Mezun Sektöre Kazandırıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 akademik yılında öğrenimini başarıyla tamamlayan 132 genç diş hekimi sektöre uğurlandı

İKÇÜ Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde çağdaş bir ortamda diş hekimliği eğitimini tamamlayan mezunlar kep atarak sevinçlerini aileleri ile paylaştı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülten Kavak, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Tunç İlgenli, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenci yakınları katıldı.

Verilen Hizmetlerin Kalitesi En Üst Seviyeye Taşınacak

Türkiye’nin öncü fakülteleri arasında yerini almak üzere emin adımlarla ilerleyen İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin, çağın gereklerine uygun yöntem ve tekniklerle ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, İKÇÜ Merkez Kampüs içerisindeki dev komplekste, son teknoloji altyapısıyla yakın zamanda açılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ile de verilen hizmetlerin kalitesinin en üst seviyeye taşınacağının müjdesini verdi. Diş Hekimliği Fakültesi’nde yeniliklere açık, meslek ahlakına uyan ve hasta haklarına saygılı diş hekimleri, uzmanlar ve akademisyenler yetiştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Bulduklu, bu niteliklerle donanmış olan ‘Farkında” ve ‘Farklı’ 132 hekimin mezuniyetini kutladı. Prof. Dr. Bulduklu, “Uzun ve yorucu bir sürecin ardından bugün diş hekimi olarak mezun oluyor, insan sağlığına ve topluma hizmet etme yolunda büyük bir adım atıyorsunuz. Bununla birlikte sizler, diş hekimliği alanında kazandığınız bilgi ve becerilerle, insanlara daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunma misyonunu da üstlenmiş bulunuyorsunuz. Ben, sizlerin bilimsel bilgi ve teknik becerilere sahip olarak; etik ve insani değerlere bağlı kalarak hizmet sunacağınıza; sürekli gelişen ve değişen bir alan olan diş hekimliğinde bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edeceğinize inanıyorum. Bunun yanı sıra, almış olduğunuz eğitimle iyi birer iletişimci olmanız da farkınızı ortaya koyacaktır. Farkında ve farklı mezunlar olarak sizler, her daim en iyi olmak ve en iyinin peşinde koşmak zorundasınız. Sizlerin en iyi şekilde yetişmesinde emeği geçen ailelerinize, akademik ve idari kadromuza en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Yolunuz açık mezuniyetiniz kutlu olsun” şeklinde konuştu. 

Etik Değerler ve Hasta Haklarına Saygı Vurgusu

2012 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Diş Hekimliği Fakültesi’nin, 14 profesör, 7 doçent, 6 doktor öğretim üyesi, 41 doktora öğrencisi, 83 uzmanlık öğrencisi ve 820 lisans öğrencisi ile eğitim öğretim hayatına devam ettiğinin bilgisini veren Dekan Prof. Dr. Gülten Kavak, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse başta olmak üzere, üst yönetime liderlikleri ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Genç diş hekimlerine seslenen Prof. Dr. Kavak, “Sevgili mezunlarımız, uzun ve zorlu bir sürecin son noktasına geldiniz. Bu yolu tamamlayarak diş hekimliği alanında büyük bir başarı elde ettiniz. Diş sağlığı, genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır ve bu alandaki hekimlere çok ihtiyaç duyulmaktadır. Sizler, bu alanda önemli bir rol üstlenerek insanların sağlıklı ve mutlu bir gülümsemeye sahip olmasına katkıda bulunacaksınız. Artık yeni bir döneme adım atıyor ve mesleğinizin sorumluluklarını üstleniyorsunuz. Mezuniyetiniz, sadece bir bitiş değil; aynı zamanda yeni başlangıçların da habercisidir. Hekimlik mesleği, insanlık tarihi kadar eski olan, köklü ve şerefli bir meslektir. Sizler artık bu kutsal mesleğin bir üyesisiniz. Aldığınız eğitimle donanmış olarak, başarılı birer diş hekimi olacağınız hususunda size güveniyor ve yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmasına, etik değerlere uymanın ve hasta haklarına saygı göstermenin önemine vurgu yaparak devam eden Prof. Dr. Kavak, öğrencilerin başarısında önemli bir pay sahibi olan ailelerine ve onların geleceğe hazırlanmasında büyük etkisi olan akademik ve idari personele de teşekkür etti. 

Katılımınızla Güçleneceğiz

Mesleğe adım atan genç hekim meslektaşlarını kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dileyen İzmir Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Tunç İlgenli de, mezunların heyecanını paylaşarak, meslektaşlarından bulundukları şehrin diş hekimleri odalarına kaydolmasını hatırlattı ve “Sizlerin katılımıyla ailemiz daha da güçlenecektir” dedi. 

Yüklendiğimiz Sorumluluğun Farkındayız 

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ni birincilikle bitiren Tuğba Yeşil mutluluk ve heyecanını paylaşarak, mezun olmanın haklı gururunu yaşadığını dile getirdi. Yeşil, “Birbirinden zor ve çaba gerektiren bu beş yıllık eğitim sürecinin ardından, arkadaşlarımla beraber yeni bir hayata adım atmanın heyecanı içerisindeyiz. Fakülteye ilk ayak bastığımız günü, ilk teorik ve pratik sınavımızı, ilk sözlümüzü daha dün gibi hatırlar iken, tamamlamak üzere olduğumuz eğitim hayatımızın sonucunda, hekimlik bilinci ile yüklendiğimiz sorumluluğun farkındayız. Bu 5 yılı birkaç cümle ile sizlere tarif etmemiz pek mümkün olmasa da geriye dönüp baktığımızda, ilk hastalara bakışımız en tatlı heyecanımızdı. Ağrı ile gelip tedavi sonrası bizlere teşekkür ederek yanımızdan ayrılan bir hastanın, yorgunluğumuzu da yanında götürdüğünü anladık. Bu 5 yıllık zorlu serüvende bizlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşan değerli hocalarımıza, preklinik ve klinik sürecinde her türlü tecrübesizliğimizde imdadımıza yetişip bizlere yol gösteren asistan arkadaşlarımıza ve maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen kıymetli ailelerimize tüm sınıfım adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. 

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere plaket ve belge takdimi, mezun öğrenciler anısına fakülte kütüğüne plaket çakılması, mezunların meslek yemini etmelerinden sonra kep atma töreni ile son buldu.